Godmorgen Bornholm

Søndag 13. september – Cyprianus dag
Efter en biskop i Karthago, som led martyrdøden i år 258.

Set fra Nordbornholms Røgeri mod Tejn. (Foto:Torben Ager)

 

Søndagen starter skyet, men stort set tørt vejr, og sidst på eftermiddagen klarer det op med nogen eller en del sol.
Temperaturen bliver omkring 18-19 grader med en let til frisk vind fra vest og sydvest, som tiltager til frisk vind til kuling fra sydvest.
I aften klarer det noget op, inden det ud på natten igen bliver mere skyet.
vinden aftager og bliver svag til jævn fra vest.

Bølgehøjden bliver omkring 1.3m
Luftfugtighed 73%
Lufttryk: 1022hPa
Uv index: 3.5

Vi siger tillykke til:
Dak Laddaporn Wichangoen fylder 34 år – thailandskfødt kok og køkkenchef
Thomas Kato Vittrup alias Kato fylder 39 år – dj, producer
Morten Resen fylder 42 år – journalist, tv-vært, iværksætter

Hvad der ellers sket på datoen 13. september

2006:
FC København spiller sin første kamp i Champions League mod den portugisiske storklub Benefica. Kampen bliver spillet i Parken i København og ender 0-0.

2005 – 15 år siden:
Kronprinsesse Mary bliver indlagt på Rigshospitalets fødeafdeling med svage plukveer. Der er seks uger til forventet fødsel, og kronprinsessen er nu officielt gået på barsel.

2004:
1,3 millioner cubanere er blevet evakueret, da orkanen Ivan rammer det vestlige Cuba. Det er den kraf­tig­ste orkan, der nogensinde har ramt øen.

2001:
Osama bin Laden bliver gjort ansvarlig for terrorangrebene på World Trade Center i New York og Pentagon to dage tidligere.

1993:
Palæstinas leder Yassir Arafat og Israels premierminister Yitzhak Rabin udveksler historiske håndtryk i Wash­ing­ton efter at have underskrevet en principaftale om palæstinensisk selvstyre.

1987:
Danmark vinder VM i holdspeedway i Prag, Tjekkoslovakiet – for femte gang i træk og syvende gang i alt. På holdet er Hans Nielsen, Erik Gundersen, Tommy Knudsen, Jan O. Pedersen og John Jørgensen.

1982:
Fyrstinde Grace af Monaco, den tidligere Hollywoodstjerne Grace Kelly, kører galt med sin bil i et hår­nåle­sving. Hun dør dagen efter af sine kvæstelser.

1969:
John Lennon og fru Yoko Ono optræder første gang med The Plastic Ono Band. Gruppens første hit bliver Give Peace a Chance.

1959:
Den sovjetiske rumsonde Luna 2 rammer Månens overflade med en hastighed på 3,3 km/sek. og bliver knust. Den har været godt halvandet døgn undervejs. Det er den første menneskeskabte genstand, der rammer Månen.

1956:
IBM-computeren 305 RAMAC kommer på markedet. Det er den første kommercielle computer der anvender fysisk opbevaring af data på en såkaldt harddisk.

1788:
New York City bliver USA’s første hovedstad.

Seneste artikler

Fik du læst?