Godmorgen Bornholm

Torsdag 10. september – Burchhardts dag
Efter biskoppen af Würzburg i midten af 700-tallet. Der er ikke mange beretninger om hans virke, men han var kendt som en flittig prædikant. Han stoppede i sit embede i 753 og døde året efter.

Lige foran mod kysten ses Melstedskoven, derefter Saltunebugten der afsluttes med Randkløve skær. Derefter følger Bølshavn, Listed. (Foto: Torben Ager)


Torsdagen byder os nogen sol, og temperatur op mellem 15 og 17 grader, men en jævn til hård nordvestlig vind, der sidst på dagen aftager og bliver let til frisk fra vest og nordvest.
I aften og først på natten tørt og til dels klart vejr, men efterhånden bliver det mere skyet og sidst på natten eller til morgenen kan der stedvis komme lidt regn eller byger med en let til frisk vind fra vest og nordvest, aftagende til let til jævn og drejende til vest og sydvest.

Bølgehøjden bliver omkring 1.8m
Luftfugtighed 70%
Lufttryk: 1020hPa
Uv index: 3.4

Vi siger tillykke til:
Jacob Weble fylder 50 år – skuespiller
Joachim Solberg fylder 63 år – tryllekunstner

Hvad der ellers sket på datoen 10. september

2009:
Caroline Wozniacki spiller sig i semifinalen ved US Open – den bedste danske tennispræstation i over 40 år. Bedriften rykker hende op på en sjetteplads på verdensranglisten.

2006:
Den tjekkoslovakiske tennislegende Martina Navratilova vinder mixeddoublerækken ved US Open. Navra­ti­lova, der fylder 50 i næste måned, har dermed vundet 354 titler i single, damedouble og mixeddouble, si­den hun kom frem i 1974.

2003:
Sveriges udenrigsminister Anna Lindh bliver overfaldet og stukket med utallige knivstik under indkøb i et stormagasin. Hun dør den efterfølgende dag af sine sår.

1998:
USA’s præsident Clinton møder medlemmer af sin regering for at bede om tilgivelse for sine eskapader med praktikanten Monica Lewinsky. Han lover at forbedre sig.

1990 – 30 år siden:
Rederiet A.P. Møller stiller to containerskibe gratis til rådighed for USA til transport af militærudstyr i Golf­krigen mod Irak.

1988:
18 østtyskere, som dagen før har søgt tilflugt på den danske ambassade i Østberlin, bliver overgivet til det østtyske politi. Ambassadøren får efterfølgende en skarp påtale af udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

1987:
Anker Jørgensen meddeler, at han snart går af som formand for Socialdemokratiet. Han anbefaler Svend Auken som sin efterfølger.

1981:
England og Frankrig bliver enige om et fælles tunnelprojekt under Den Engelske Kanal. Emnet har været diskuteret i mere end hundrede år.

1897:
En bilist bliver for første gang i historien dømt for spirituskørsel. Det sker i London, og synderen er taxa­chauffør.

Seneste artikler

Fik du læst?