Godmorgen Bornholm

Onsdag 9. september – Gorgonius dag
Var en from kristen fra Rom, der led martyrdøden i begyndelsen af 300-tallet. Han blev overhældt med eddike og salt og senere ristet til døde.

Sose strand.(Foto: Torben Ager)

 

Onsdagen starter med lidt eller nogen sol, men efterhånden bliver det overskyet fra vest, og ud på eftermiddagen kommer der byger af og til.
Temperaturen bliver mellem 15 og 19 grader.
Jævn til hård vind fra sydvest, som sidst på dagen tiltager til frisk vind til kuling fra sydvest og vest.
I aften først skyet med regn af og til, men efterhånden opklaring fra vest.
I nat mest tørt og til dels klart vejr med en frisk til hård vind fra sydvest, senere fra vest, ved kysterne stedvis op til kuling.

Bølgehøjden bliver omkring 1.2m
Luftfugtighed 81%
Lufttryk: 1016hPa
Uv index: 3.9

Vi siger tillykke til:
Caroline Fleming fylder 45 år – baronesse, model, tv-vært
Benedicte Westergaard Madsen alias Dicte fylder 54 år – sangerinde og sangskriver
Cæcilie Norby fylder 56 år – sangerinde
Hans-Georg Møller alias Gorm fylder 78 år – journalist, tv-vært

Hvad der ellers sket på datoen 9. september

2009:
The Beatles legendariske album fra 60’erne bliver genudgivet på 14 CD’er. Alle numre er hentet fra de ori­gi­nale masterbånd og nænsomt digitaliseret og mixet med den nyeste teknik.
—–
Den flotte dato 09.09.09 giver trængsel på landets rådhuse. Mange par vælger at blive gift på en dato, der er til at huske.

2004:
Den københavnske gratisavis Urban udkommer fra i dag også i Aarhus i en lokal udgave. Konkurrenten JP Aarhus er i dagens anledning omdøbt til Thorkild.

2002:
Den nu tilsyneladende tørlagte eksborgmester Peter Brixtofte bliver igen optaget i partiet Venstre efter at have været ekskluderet i 96 dage.

1972:
Søndergade i Aarhus bliver indviet som byens første gågade. Det er lørdag, og byrådet har ekstraordinært givet butikkerne lov til at holde åbent helt til klokken 17.

1971:
John Lennon udsender sit soloalbum Imagine.

1956:
Folketinget fremsætter et lovforslag om folkepension til alle. Loven bliver vedtaget, og fra 1957 har alle dan­skere over 67 år ret til pension uanset formue, indkomst og tidligere erhvervsaktivitet.

1948:
Aarhus byråd vedtager, at byens navn fremover skal skrives med bolle-å. Ændringen er en konsekvens af den nye retskrivning, der blev indført tidligere på året. Dobbelt-a’et i bynavnet kommer tilbage i 2011.
—–
Den Nordkoreanske Folkerepublik bliver dannet og gør krav på hele Korea-halvøen.

1945:
USA og Sovjetunionen deler Koreahalvøen med grænse ved den 38. breddegrad.

Seneste artikler

Fik du læst?