Godmorgen Bornholm

Tirsdag 7. juli  Villibalds dag – efter en munk, der som den første englænder tog på pilgrimsrejse til Jerusalem.

Hasle havnebad (arkivfoto: Torben Ager)


Vi kan se frem til en formiddag som bliver mest tør og med sol, men fra sidst på eftermiddagen bliver det skyet og til aften en del byger.

Temperaturen bliver omkring 18 grader, og jævn til hård(9 m/S) vind omkring vest med kraftige vindstød (17m/s).
I nat bliver til dels klart vejr, med mulighed for enkelte byger.

Vandtemperaturen måles fire steder på ø-en, målinger er foretaget dagen forinden omkring kl. 12:00:
Rønne er vandet 19 grader
Sandvig er vandet 18 grader
Balka er vandet 18 grader
Boderne strand 15 grader
Bølgerne har en højde omkring 2.m

Luftfugtighed:57%
Lufttryk: 1013 hPa
Uv index 5.5

Vi siger tillykke til:
Tom Kristensen som fylder 53 år – racerkører
Thorkild Simonsen spm fylder 93 år – borgmester i Aarhus 1982-1997, indenrigsminister 1997-2000 

Hvad der ellers sket på datoen 7. juli
2012:

Tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen vinder Wimbledon-turneringen i double med sin engelske makker Jonathan Marray. Løchtes farfar, Kurt Nielsen, var mere end 50 år tidligere den indtil nu eneste dansker i en Wimbledon-finale.

2009:
En mindekoncert for popkongen Michael Jackson, der døde sidete uge, bliver afholdt i Staples Center i Los Angeles. Hovedpersonen deltager fra første række, hvor han ligger i sin guldbelagte kiste.

2007:
Der er travlhed hos præster og giftefogeder både i Danmark og i udlandet for at blive gift på denne spe­ci­el­le dato med cifrene 07.07.07.

2005 – 15 år siden:
London bliver om morgenen i myldretiden ramt af fire terrorbomber i undergrundstog og en dobbelt­dæk­ker­bus. Hele metrosystemet og busnettet bliver lukket ned og den indre by afspærret. 52 bliver dræbt og 700 såret.

—-

USA’s præsident George W. Bush indleder forhandlingerne ved G8-topmødet i Skotland, hvor verdens otte rigeste lande skal diskutere Afrika og fattigdom.

1985 – 35 år siden:
Den 17-årige tyske tennisspiller Boris Becker bliver Wimbledon-mester i herresingle. Det er den yngste spil­ler nogensinde, der vinder mesterskabet, første gang i turneringens 108-årige historie en tysker vinder, og første gang en ikke-seeded deltager vinder.

1979:
Kaptajnen på Rømø-Sild-færgen bliver tvunget til at gå planken ud og springe i vandet fra ni meters højde af blokadevagter fra Sømændenes Forbund. De ansvarlige bliver senere idømt to måneders fængsel.

1964:
Mere end 300 tilskuere bliver dræbt og 500 såret ved en fodboldkamp i Lima, Peru, da der opstår tumult efter en upopulær kendelse fra dommeren.

1941:
USA’s præsident Franklin D. Roosevelt meddeler, at amerikanske styrker er landsat på Island for at hindre en tysk invasion.

1904:
Aarhus får sine første elektriske sporvogne. En hestetrukken rute blev nedlagt ni år tidligere.

Rigtig god tirsdag til alle

 

Seneste artikler

Fik du læst?