Godmorgen Bornholm

Lørdag 7. November – Engelbrechts dag
Efter en grevesøn der med hjælp fra sin indflydelsesrige familie blev domprovst alle­rede som 14-årig. Som 30-årig blev han, ved egen fortjeneste, ærkebiskop af Köln. Han gik ind for de nye tigger­munkeordener og bekæm­pede det udbredte administrative misbrug inden for kirken. Det skaffede ham mange fjender, og på denne dag i år 1225 blev han myrdet af en sammensværelse af utilfredse adelsmænd. Engelbrect ligger begravet i Köln Domkirke.

Godmorgen Bonholm 7 oktober 2020
Hammerhus set fra hammerhavn.(Foto: Torben Ager)

Fugtigt og skyet eller tåget vejr, men sidst på dagen kan det måske klare op.
Temperaturen bliver omkring 10 grader med en let til jævn vind fra sydvest.
I aften og i nat til dels klart vejr og en svag til let vind omkring vest.

Bølgehøjden bliver omkring 0.8m
Luftfugtighed 95%
Lufttryk: 1028hPa
Uv index: 1

Vi siger tillykke til:
Anne Gadegaard fylder 29 år – sangerinde, blogger
Natalie Madueño fylder 33 år – skuespillerinde
Merete Hjortsø fylder 76 år – operasangerinde

Hvad der ellers sket på datoen 7. november
2010 – 10 år siden:
Tennisspilleren Caroline Wozniacki vinder tredje runde af turneringen China Open. Hun er nu nummer et på verdensranglisten.

2005 – 15 år siden:
Den norske kongefamilie er på officielt besøg i Danmark. Årsagen er hundredeåret for indsættelsen af den dan­ske prins Carl som Norges konge ved Norges fulde selvstændighed i 1905.

1987:
Statsminister Poul Schlüter truer med at lukke Fristaden Christiania, hvis ikke politiet bliver sikret fri ad­gang til området.

1973:
Erhard Jakobsen stifter partiet Centrum Demokraterne (CD).

1972:
Richard M. Nixon bliver genvalgt som USA’s præsident. I Californien stemmes ved samme lejlighed om døds­straffens genindførelse i staten. Det bliver vedtaget med stort flertal.

1971:
For sidste gang kører sporvogne gennem Aarhus. Der har været elektriske sporvogne i byen siden 1904.

1956:
Elvis Presley rammer de amerikanske hitlister med sangen Love Me. Den er udgivet på en såkaldt EP, en plade i singlestørrelse med plads til fire numre. Det er første gang, en sang bliver millionsælger uden at være udgivet på single.

1944:
USA vælger for fjerde gang Franklin D. Roosevelt til præsident. Han dør efter kun 53 dage i den nye perio­de. Det bliver den sidste præsident, der kan vælges for mere end to perioder, da loven bliver ændret.

1917:
Den russiske revolution begynder, da Lenin og hans revolutionære tropper stormer Vinterpaladset i Petro­grad (senere Leningrad, nu Sankt Petersborg). Opgøret kaldes i historien Oktober-revolutionen, da det efter lokal kalender finder sted den 25. oktober.

1845 – 175 år siden:
De danske kolonier i Indien, herunder Trankebar, bliver overdraget til England. De er solgt for 1.125.000 rigsdaler.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »