Godmorgen Bornholm

Tirsdag 3. november – Hubertus dag
Efter en ung belgisk adelsmand omkring år 700, der under en jagt så en hjort med et lysende kors mellem takkerne. Oplevelsen rystede ham så meget, at han lod sig omvende til kris­ten­dommen, og han blev senere biskop i Lüttich i Belgien.
Sankt Hubertus er jægernes skytshelgen.

View ud over Svaneke´s tage en blæsende oktober dag.(Foto: Torben Ager)

Tirsdag får vi tørt vejr med nogen eller måske en del sol.
Temperaturen optil 12 grader med en jævn til hård sydvestlig vind, ved kysterne stedvis op til kuling, der om eftermiddagen aftager og bliver let til frisk.
I aften og i nat tørt og til dels klart vejr, vinden tiltager efterhånden og bliver jævn til hård, ved kysterne stedvis op til kuling.

Bølgehøjden bliver omkring 2m
Luftfugtighed 79%
Lufttryk: 1018hPa
Uv index: 1

Bornholmslinjen meddeler:
Tirsdag 3.november lukkes der for transport af levende dyr og lastbiler/trailere med ophængt kød på Express 1 kl. 10:30 afgangen Rønne-Ystad.

Vi siger tillykke til:
Casper Wildner alias CAS fylder 40 år – rapper
Paprika Steen fylder 56 år – skuespillerinde

Hvad der ellers sket på datoen 3. november
2004:
En eksplosion i 2.000 ton fyrværkeri på N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Seest ved Kolding udløser kata­stro­fe­alarm, og 2.000 beboere i området må evakueres. En brandmand omkommer og 80 personer bliver såret. Tusindvis af ruder i omegnen bliver knust, og 200 omkringliggende villaer og virksomheder raseret.

2003:
Årets Julemærke bliver præsenteret. Det er nummer 100 i rækken og har titlen Hjerternes Fest. Kunstneren er dronning Margrethe.

1992:
Bill Clinton vinder det amerikanske præsidentvalg over præsident George Bush.

1988:
Den såkaldte Blekingegade-bande begår væbnet røveri mod Købmagergades Postkontor i København og forsvinder med 10 millioner kroner. En betjent bliver dræbt under røveriet.

1986:
Østaten Mikronesien i Stillehavet bliver selvstændig. Landet, som består af mere end 600 øer med et sam­let areal på størrelse med halvdelen af Færøerne, blev erobret af USA under Anden Verdenskrig.

1957:
Sovjetunionen opsender satelitten Sputnik II med hunden Laika. Det er første gang et levende væsen bliver sendt ud i rummet. Hunden overlever ikke turen.

1935 – 85 år siden:
Kong Georg 2. af Grækenland vender efter en folkeafstemning hjem fra sit eksil i udlandet for igen at bestige den græske trone.

1927:
Tyrkiet indfører det latinske alfabet i stedet for det arabiske.

1843:
En statue af den britiske admiral og nationale søhelt Lord Horatio Nelson bliver sat på søjlen på Trefalgar Square i London.

Seneste artikler

Fik du læst?