Godmorgen Bornholm

Tirsdag 13. oktober – Angelus dag
Muligvis efter munken, der grundlagde Augustiner-ordenen i England og som døde år 1306. Kan også være efter en munk, der led martyrdøden i Afrika omkring år 1050.

Flere steder på Bornholm ses flotte og kreative halloween udsmykninger, Anni Møller i Gudhjem har denne herrer siddende på sin hæk(Foto: Torben Ager)

 

Tirsdagen giver os nogen eller en del sol, men i løbet af dagen perioder med flere skyer og mulighed for en enkelt byge.
Temperaturen bliver mellem 10 og 12 grader med en svag til let vind fra nordøst, som i løbet af dagen tiltager og bliver jævn til frisk.
I aften tiltager vinden yderligere og i nat hård vind til hård kuling med vindstød op til stormende kuling, det bliver overskyet med lidt regn.

Bølgehøjden bliver 1.3m, men sigende i takt med vinden tiltager.
Luftfugtighed 78%
Lufttryk: 1017hPa
Uv index: 1.5

Vi siger tillykke til:
Henrik Qvortrup fylder 57 år – journalist, politisk kommentator
Paul Simon fylder 79 år – amerikansk sanger og sangskriver

Hvad der ellers sket på datoen 13. oktober
2012:
Annette Vilhelmsen bliver ny formand for SF efter en urafstemning blandt medlemmerne. Hun afløser uden­rigs­minister Villy Søvndal, som har valgt at trække sig fra posten.

2009:
De to sidste sendemaster til det digitale tv-net bliver monteret i Thisted og Aarhus. Nettet er nu klar til ude­luk­kende at sende digitalt fra 1. november.

2006:
Verdensmesterskaberne i Idrætsgymnastik åbner i Aarhus. Det forløber over de næste otte dage, og er det stør­ste idrætsarrangement nogensinde på dansk jord.

2005 – 15 år siden:
Den farlige H5N1 fugleinfluenza bliver første gang konstateret i Europa ved prøver taget fra døde fugle fun­det i Tyrkiet.

2001:
Sværvægtsbokseren Brian Nielsen møder Mike Tyson i en kamp i Parken. Brian Nielsen må opgive efter sjet­te omgang.

1986:
Folketinget vedtager regeringens såkaldte kartoffelkur, som bl.a. indfører 20 procent afgift af renter på for­brugs­lån.

1923:
Ankara afløser Istanbul som Tyrkiets hovedstad.

1884:
Ved et videnskabeligt møde i London bliver det vedtaget at trække længdegrader med udgangspunkt i en nulmeridian som løber gennem Greenwich-observatoriet.

1792:
Grundstenen bliver lagt til Det Hvide Hus i Washington. Det har været embedsbolig for USA’s præsident siden år 1800 med pauser undervejs pga. genopbygning og ombygning. Navnet er første gang brugt af præsident Theodore Roosevelt i 1901.

 54:
Den romerske kejser Claudius bliver myrdet af sin anden hustru, Agrippina, som ønsker sin søn Nero på tronen.

Seneste artikler

Fik du læst?