Gode tider for Kloge-Åge…

En af mine faste vaner er, i en næsten meditativ sløvhedstilstand, at åbne for radioens P1, hver morgen.

Jeg vælger P1 af mangel på bedre – jeg er godt træt af overgearede radioværter og buldrende syremusik fra morgenstunden på de fleste andre kanaler.

Eller rapmusik til rundstykket. Nej vel?

Så virker P8 Jazz eller en eller anden Kloge-Åge på P1 mere beroligende i de stille morgentimer…

Når kaffen er lavet på den efterhånden noget slidte, gammeldags espressomaskine, er det så blevet tid til at høre lidt efter.

Og der er mange om budet i P1, hvor det ofte tager længere tid at præsentere de medvirkende  – end selve indslaget, de medvirker i.

Peter Horn Snude, lektor, cand.scient.pol., ph.d. og forsvarsekspert i transatlantiske, militære studier ved Syddansk Universitets Centers fakultet for international politik og Institut for Strategi og Krigsstudier.

Eller noget i den retning.

Vi skal have det hele med, og så bliver hele remsen gentaget, når den pågældende afslutter sin “analyse” – et udtryk, der hæver indslagets betydning. “Tak for analysen – vi håber du får ret og Danmark vinder…”

Misforstå mig nu ikke: Det er fint, at vi har vidende mennesker, eksperter, til at blotlægge denne verdens mysterier for os. Især hvis de kan lade være med at blande deres private mening ind i “analyserne”.

For selv eksperter kan have svært ved at skjule deres sympatier.

Respekt for mennesker med stor ekspertviden, som også jeg gerne lytter til, men må jeg blot, sådan i al stilfærdighed minde om, at denne verdens eksperter for nogle hundrede får siden var enige om, at jorden var flad. Vovede andre at antyde noget andet, sørgede eksperterne for, at den pågældende fik skilt sit hoved fra sin hals med et skarpt øksehug.

For husk, især når bomberne brager langvejs herfra, er det nemt at kloge sig  – bag et trygt skrivebord her i Danmark.

Jeg følger også med interesse en tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Det er 17 år siden, han fratrådte denne stilling, men anvendes stadig flittigt som særligt indsigtsfuld i efterretningssager.

Den pågældende er flittig til at tage telefonen, når pressen ringer – altid klar med en analyse af forholdene i det hemmelige Danmark. Godt klaret med så stor en indsigt i fortrolige efterretningssager efter så mange års fravær…

Men pressen kender de, der har en mening om alt – også på lang afstand af krigsbegivenheder eller efterretningssager. En mening om alt, udtrykt med myndighed og selvikkerhed. Men ikke altid med lige stort held.

Det var bare dét – god weekend.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »