Gode nyheder snart, tak…

Det er ikke for at virke lalleglad, men trænger vi ikke snart tl nogle gode nyheder? Hamas-angrebet på israelske borgere startede en ny brand i Mellemøsten, hvor Hamas-angrebet virker som en boomerang på civile palæstinensere, der nu lider under Israels forståelige svar på det feje angreb på uskyldige mennesker.

Uagtet hvem, man “holder med” er det ikke til at bære, når de voksnes utålelige krig går ud over uskyldige – især børnene, naturligvis.

Det er så nemt, når man selv sidder i trygge omgivelser, at være hård og kontant: Selvfølgelig skal vi have ram på de terrorister, selvfølgelig er de nogle feje mennesker, der gemmer sig bag kvinder og børn, når det virkelig gælder. Men der ryger altså uskyldige mennesker med, især børnene, som jo intet ondt har gjort- indtil deres forældre begynder at påvirke dem – og i mange tilfælde desværre i den helt gale retning.

Jeg var i Bruxelles forleden dag – var lige kommet hjem fra bydelen Molenbeek i Bruxelles, hvor der kort efter blev skudt og dræbt to helt uskyldige svenske fodboldfans, mens en tredje blev hårdt såret. Alle ofre for en galnings værk,

Så kommer terrorismen tættere på, og det er jo reelt set sådan efterhånden, at mange ikke tør skilte med deres danske eller svenske statsborgerskab ude i den store verden.

Så galt er det blevet, og det er naturligvis helt uantageligt, at borgere fra to af de lande, der altid – uagtet de mest højtråbende  – har stået på spring for at hjælpe andre, nu er blevet mål for gale menneskers ondskab.

I Sverige er der flere byer, der jo reelt er rene skydetelte, og flere områder er reelt udenfor myndigedernes kontrol.

Også herhjemme er der området, hvor f.eks. brandvæsenet ikke kan komme ind, og uanset hvilken politisk anskuelse man har, så er det naturligvis helt uantageligt.

Men såvidt er det altså kommet.

Mellemøsten er ikke det eneste sted, hvor der er krig og uro, også i Ukraine er der mennesker, der lever under forfærdelige forhold. Og andre steder, hvor konflikterne raser.

Og fuldstændigt uden sammenligning, så buldrer og brager det i disse timer i vort eget land, hvor vinden for alvor har taget fat. Mange mennesker må stormsikre eller helt forlade deres hjem, mens bådejerne sidder og bider negle. Godt hjulpet på vej af visse medier, der ikke giver “storm-omtalerne” for lidt.

Det var bare det jeg mente: Trænger vi ikke snart til nogle gode nyheder? Jeg glæder mig mest til en våbenhvile, både i Ukraine og i Mellemøsten, mest af hensyn til børnene. Utroligt, at denne verden ikke er blevet klogere, end at bomber og lemlæstelse synes at være en løsning på problemer, der selvsagt burde løses ved forhandlingsbordet.

God weekend…trods alt.

Seneste artikler

Fik du læst?