God weekend

God weekend – med Finn Edvard

 

Hvilken dag er den bedste i ugen?

For mig har det i  – ja, snart i en menneskealder – været lørdag.

Det hænger måske sammen med, at jeg var blandt de skolebørn, der gik i skole om lørdagen, om end i et reduceret timeantal.

I slutningen af 60’erne fik vi så fri om lørdagen, og selv om jeg var glad for at gå i skole, så var jeg endnu mere glad for at sove længe om morgenen – en glæde, jeg stadig nyder i vidt omfang.

Lørdagen begynder altså lidt op ad formiddagen, og så går turen ellers ned til bageren, der har været så venlig at gemme et par kryddere til mig. Jeg siger ikke, hvilken bager, jeg foretrækker på øen, der skulle gerne være noget morgenbrød tilbage, når jeg dukker op.

Jeg spiser stadig sådan et par kryddere, over- og under, til et blødkogt æg, som jeg koger seks minutter. ”Blommen blød, hviden hård” har været en personlig ledetråd form mig i kunsten at koge et æg.

Kaffe, nyristet på mølle, et glas Kefir – og en gang i mellem, jeg sagde engang i mellem – en virkelig svaghed: Kanelsneglen.

Så er mit beskedne morgenmåltid fuldendt, og hertil avisen – på en iPad.

Hvis man tilhører det rejsende folk, så er man blevet vant til at læse avisen på en iPad, ligesom De også nu læser på en telefon, computer eller tablet.

Findes der en bedre start på en lørdag?

Jeg synes det ikke, og så har jeg ellers gjort mig umage med ikke at have aftaler denne dag. Det er ganske enkelt pragtfuldt at kunne se frem til en hel lørdag uden aftaler.

Programmet er åbent: Cykeltur på øen? Gåtur i det gamle Rønne? Kaffe i Listed Havn? Frokost i Allinge? Is i Snogebæk? Om sommeren selvfølgelig en svømmetur. Et besøg på kunstmuseet? Boghandlen på Torvet i Rønne? Sejltur til Christiansø?

Og sidst, men ikke mindst, huske at aflevere bøger på biblioteket og aflevere fem skjorter til vask.

En koncert lørdag aften? Bagefter et glas vin og lidt ost på en vinbar. Hjem på cykel.

En besynderlig glæde over ikke at være blandt de hulende og berusede unge, der i flokke vandrer rundt og søger nye eventyr.

Hjem til aftente og ristet brød. Stefan Zweigs ”Verden af i går”. Falde i søvn til en engelsk krimi.

Længe leve lørdage.

Seneste artikler

Fik du læst?