God indsats af Steinlein i Kristiansstad

FOLKERACE: Mathias Steinlein fra Teamvwarally var i Kristianstad på Ripabanan og køre folkerace i weekenden – og det blev til en god indsats af den bornholmske kører. 

Mathias Steinlein for fuld gas i Kristiansstad

 

Mathias Stenlein deltog i sin VW Golf 3’ér i en todages festival med 89 biler til start i hans klasse. Der blev kørt seks indledende heat og finaler.

Mathias havde ikke tidligere kørt på banen, og da der ikke er træning i Sverige, så var det lige på og hårdt, da det grønne lys tændte.

Første runde blev til en fjerdeplads. Mathias kunne konstatere, at det holdet hav de taget et forkert dækvalg, så der blev sat andre dæk på til næste runde.

Her var der en del tumult i starten: Seks biler skulle gennem et skarpt sving på samme tid. Det kostede bornholmeren et motorophæng, men Mathias kørte godt til, og han kom ind på en tredjeplads.

Kraftig regn
Motorophænget blev fixet, og bilen var klar til til tredje heat. Desværre satte regnen ind i Sverige, det stod ned i kraftige stråler, og da Ripabanan er en løs jordbane, blev det det rene pløre, der blev kørt i.

Men Mathias, der til daglig er sømand, sejlede bogstaveligt talt gennem pløret og kom ind på en flot andenplads. Han så frem til fjerde heat i den stadig silende regn, han fik en god start og lå på en andenplads, men desværre gjorde en defekt sprinklerslange, at han ikke kunne se ud gennem ruden!

En anden bil påkørte ham, så tandstangen bukkede og bilen ikke til at styre. Han må tage til takke med en fjerdeplads.

Ujævn bane
På grund af al den regn, der var kommet, var banen meget ujævn og som et vaskebræt at køre på, da de nåede til andendagen. Den ujævne bane og noget tumult resulterede i, at Mathias mistede sin bundplade, og fik bukket en bærearm.

Men på trods af det, holdt han fart i Golfen, og kom ind på en flot tredjeplads.

Han var nu helt klar til sjette og sidste indledende heat, hvor de sidste point skulle skrabes ind, Han var godt med i starten, men desværre var der en stor Volvo, der blev skubbet ind i Mathias lille Golf, og han blev kastet på tværs foran alle de andre biler  – og fik et ordentligt slag af den yderste bil, nærmest som en kugle i en flippermaskine  – og han endte i modsat retning ude i sandfanget  – og så var der ikke mere kørsel den weekend.

Godt tilfreds
Mathias var godt tilfreds med weekendens kørsel, bortset fra påkørsler og defekter – og en masse vådt vasketøj, da han vendte næsen hjem mod Bornholm.

Næste gang, han skal deltage i et svensk løb, er i august, hvor der er Svampefestival i Tommelilla hvor også Torben Larsen deltager.

Mathias skal nu møde på arbejde, men resten af teamet skal køre Bornholms Mesterskab på lørdag på Bolbybanen.

 

Seneste artikler

Fik du læst?