Glæde i Gudhjem museum over ny skulptur

Gudhjem By- og Museumsforening har modtaget en glædelig nyhed fra 15. Juni Fonden. En større donation betyder, at Gudhjem Museum nu kan erhverve skulpturen ”Skald” – endnu et af Jun-Ichi Inoues værker.

Skulpturen Skald  – i Gudhjem Museums skulpturpark.

 

Skulpturen “Skald” bliver en vigtig brik i projektet ”Udvikling og gennemførelse af skulpturhave på Gudhjem Museum” Takket være tidligere donationer fra Sparekassen Bornholms Fond og Brdr. E., S. og A. Larsens Legat kunne museet i starten af året købe ”Hexagon” som den første af i alt syv udlånte skulpturer, udført af Jun-Ichi Inoue.

Käthe Bruun Jensen, som ansøger fonde på vegne af foreningen, fortæller:

”Det hele startede i 2017, da foreningen indgik en aftale med Sheena Inoue (enke efter Jun-Ichi) om lån af syv skulpturer med forkøbsret for Gudhjem Museum. Betingelsen var, at de skulle formidles og vises for publikum på Gudhjem Museums areal foran bygningen.

Herefter gik vi i gang med at søge midler, så skulpturerne kunne indgå i museets samling. Begyndelsen gik trægt, men det lykkedes at købe den første skulptur i februar 2020. Senere i år blev en anden af skulpturerne desværre solgt til anden side, og derfor er det ekstra glædeligt, at vi nu kan købe det næste værk”, siger Käthe Bruun Jensen, der har flere ansøgninger i støbeskeen, og det er planen og håbet, at Gudhjem Museum lykkes med at få de sidste fire skulpturer af denne store kunstner i hus.

Jun-Ichi Inoue blev født 1948 og uddannet på Musashino Kunstuniversitet i Tokyo 1967-71 og på Kunstakademiets Billedhuggerskole i København 1974-79. Jun-Ichi Inoue slog sig ned i Olsker i 1987, hvor han boede til sin død i 2009.

Ud over Inoue’s værker indeholder Gudhjem Museums skulpturhave skulpturer af Ole Christensen, Inge Lise Westman og Julie Høm.

Seneste artikler

Fik du læst?