Gittemarie vil ændre vores spisevaner

FØDEVARER: Hvis klimaaftrykket skal nedbringes, så bliver det afgørende at kigge på, hvad der havner på vores tallerkener. Ifølge FN står vores fødevaresystem for omkring 30 procent af den samlede globale CO2-udledning.

Gittemarie Johansen

 

Nu kan man lave vegansk gourmetmad med forfatter, influencer og foredragsholder Gittemarie Johansen på Folkemødet, hvor det handler om at bryde sine vaner, og undersøge hvordan grøntsagerne kan blive hovedrollen, når der skal serveres til højtider og store fester.

Mange danskere er allerede begyndt at få flere plantebaserede retter ind i deres hverdags, hvor chili sin carne og grøntsagslasagne er mange favoritter. Men når vi når til gourmetmaden, forbinder man ofte den finere madlavning med bestemte råvarer eller bestemte retter.

Ny tilgang
”Der er en bestemt måde vi tænker luksus på, som trænger til en ny tilgang,” siger Gittemarie Johansen.

Det handler ofte om at få de nye opskrifter ind på rygraden, mener Gittemarie Johansen:

”Vi kommer ofte til at falde tilbage på vores vaner og rutiner, og derfor fokuserer jeg på det praktiske aspekt til mine workshops. For når man får hænderne ned i arbejdet, bliver det nemmere at huske, og når man står i køkkenet derhjemme, bliver det nemmere at bryde rutinen, og måske lave noget mad man ellers ikke ville have gjort. Det bliver mindre farligt, fordi man allerede har prøvet det,” siger Gittemarie Johansen.

Gittemaries kogebog
Workshoppen, hvor man vil blive sat til at hakke, stege, anrette og ikke mindst spise, tager afsæt i Gittemarie Johansens kogebog fra august sidste år ”Bæredygtig Gourmet”.

Gittemarie Johansen har tidligere med stor succes holdt lignende workshops blandt andet i en københavnsk butik og på en restaurant i Odense.

Workshoppen ”Kan man gøre en gulerod luksuriøs” vil blive holdt på C34, klima- og energiscenen fra kl. 17.30 til 18.30 lørdag 15. juni. Det ventes at omkring 60 gæster kan komme igennem workshoppen, på hold á seks-syv personer ad gangen.

Seneste artikler

Fik du læst?

Et Svanemærket vaskeri

MILJØ: Nu kan bornholmske hoteller, restauranter og hospitaler se efter Svanemærket, når de skal have vasket arbejdstøj, duge eller sengetøj. Textilia Rønne har netop opnået

Læs mere »