Gårdsanger-charme i Musikhuzet

MUSIK: Lørdag aften var Musikhuzet en klub….eller som Folkeklubben sang: ”Mere end en klub…” Kendte ansigter stod bag baren – som frivillige medarbejdere…

Musikklubben på scenen i Rønne. (Foto: Jesper Møller / Musikhuzet)

 

Af Torben Severinsen

Folkeklubbens tur-bus ramte Musikhuzet med koncert nummer 26 – og dermed den sidste koncert på efterårsturneen 2023.

Det er meget svært ikke at holde af Folkeklubbens intelligente sangskrivning og gammeldags gårdsanger-charme, og siden debuten for godt ti år siden har bandet da også opnået noget, der ligner en folkelig popularitet.

(Artiklen fortsættes efter billedet)

I forbindelse med den aktuelle koncertturné, hvor fokus var rettet mod sangene fra det nyeste album ”Mere end en klub” havde Folkeklubben nemlig valgt at gå tilbage til rødderne – til dengang hvor intimitet og nærkontakt til publikum var nøgleord, og de mindre spillesteder som i aften i Musikhuzet på Bornholm.

(Artiklen fortsættes efter billedet)

Aftenens to timer lange koncert med et sprudlende og velspillende band der bestod af Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall, samt musiker Mark Kühn viste tydeligvis et band både nyder hinandens selskab og samværet med det medlevende publikum.

Ekstra oplevelse
De gæster, der besøgte Balkonbaren i Musikhuzet, fik en ekstra oplevelse. De frivillige, der normalt passer baren, blev i aften suppleret med borgmester Jacob Trøst, og forperson for fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget Niclas Fick. De havde begge valgt at bruge en aften som frivillige i Musikhuzet.

I anledning af den forestående jul, fik publikum som det første ekstra nummer Gasolins ”Endelig jul igen”, inden de til sidst fik storhittet ”Fedterøv”.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »