Fugato skal tømme de bornholmske MiljØ’er

AFFALD: Den bornholmske virksomhed, Fugato A/S har vundet udbuddet omkring tømning af MiljØ’er på Bornholm. Der var i alt to bydere på opgaven.

Fugato på vej til dagens opsamlingssteder(Foto: Torben Ager)

 

Nu venter en 10 dages Stand-still periode, hvor den anden byder kan klage over beslutningen. Stand-still perioden slutter mandag 11. december.

Når kalenderen siger 1. oktober 2024 er det ellers Fugato, der skal tømme de bornholmske fælles affaldsløsninger, kaldet MiljØ’er. Det vedtog kommunalbestyrelsen på deres møde 30. november.

Sommerhuse
Rent praktisk betyder det, at Fugato skal sørge for at øens MiljØ’er har plads til affaldet – primært fra sommerhusområderne. Tømningerne vil foregå med kranbil og et fyldemeldersystem skal sikre, at Fugato får besked, når en MiljØ’ er tæt på at være fyldt. På den måde kan overfyldte MiljØ’er undgås.

Med den nye aftale har BOFA og Regionskommunen nu har sat holdet, der skal få Bornholms nye affaldssystem sat på skinner.

De ta’r skraldet
Det samlede hold, der, sammen med BOFA, skal sikre den nye affaldsordning på Bornholm:

• Indsamling af affald ved husstande med egne beholdere: Meldgaard Miljø A/S
• Leverandør af beholdere til husstande: Rubæk & Co. A/S
• Leverandør af MiljØ’er, samt røde bokse til Farligt affald: JOCA A/S
• Tømning af MiljØ’er i by – og sommerhusområder: Fugato A/S.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »

Dukketeater i Svanekegaarden

VINTERFERIE: Teatergruppen “Dansk Rakkerpak” viser dukketeater i Svanekegaarden  – forestillinger fredag og lørdag   Teatergruppen Teater FasterCool, også kendt som Dansk Rakkerpak,  gæster Svanekegaarden i

Læs mere »