Friske kræfter bag de møre bøffer

Jonas og Rasmus leverer kødudskæringer, der efter en tur på stegepanden eller grillen smelter på tungen. Og med et stykke nybagt brød og et glas vin er de hjemmelavede pølser fra Hallegaard  – ja, prøv selv…  

GASTRONOMI: Der er ikke noget nyt i, at kødet fra Hallegaard nærmest smelter på tungen efter en tur på grill eller stegepande – og så er det jo op til den enkelte, om man foretrækker udskæringer som mørbrad til Tournedos eller Ribeye eller en helt anden udskæring.

Det nye er, at der siden påske er kommet nye forpagtere på Hallegaard: Jonas Bagger Sørensen og Rasmus Petersen står nu bag disken i den populære gårdbutik, der ikke just er nogen strøgbutik.

Man skal et godt stykke ud på landet for at finde frem, og – ifølge Hallegaards egen hjemmeside – så finder man først stedet i det øjeblik, hvor man tror, man er kørt for langt.

Men det er køreturen værd. Og det har folk fra hele øen opdaget for længst.

Turen til Hallegaard er – som gastronomen Jens Kruuse engang skrev om sine yndlingsspisesteder – ”en omvej værd”.

Rasmus Petersen og Jonas Bagger Sørensen – forpagtere af Hallegaard (Foto. Torben Ager)


Fine spegepølser
Gårdbutikken har udover det møre kød og de mange spegepølser også et fint udvalg af lækkert chacuteri til de, der virkelig vil have en god frokost. Hallegaards skinke er f.eks. i en klasse for sig…

Hallegaards spegepølser er et kapitel for sig. Sådan fortæller Jørgen Christensen, der startede det hele, historien om Hallegaards berømte spegepølser:

”Da vi startede Hallegaards pølsemageri i begyndelsen 90’erne, var den første spegepølse, vi lavede, Hallegaardsspegepølsen. Den er fremstillet efter tysk pølsefremstillingsmetode, hvor man sorterer kødet meget nøje og benytter skært kød til pølser- til forskel fra i Danmark, hvor man ofte benytter maskinudbenet kød”, siger Jørgen Christensen.

I dag er mange andre spændende spegepølser kommet til. Hvad med tomat- og basilikum eller timianspegepølse? Eller chorizo- eller grøn Madagascarspegepølse?

Takket være Jørgen Christensens historiske madinteresse er der også et udvalg af gamle bornholmske opskrifter, der bl.a. har udmøntet sig i Fru Larsens spegepølse eller Ritaspegepølsen. Og det burde være unødvendigt at tilføje, at der ikke anvendes nitrit, farve- eller konserveringsstoffer i de ædle pølser fra Hallegaard, der kun består af de reneste varer.

Fine pølser fra Hallegaard.


Lokale råvarer
De nye forpagtere har begge solide baggrunde udi det gastronomiske og vil nu videreføre det høje kulinariske niveau, som kendetegner Hallegaards produkter. Jonas har – udover en stor, gastronomisk interesse – i forvejen et pizzaria i Snogebæk og også en windsurfing-udlejning på Balka-strand. Rasmus har i en årrække haft en af hovedstadens fineste fiskeforretninger, Windsor Fisk.

Interessen for den gode mad, dyrevelfærd og fornuftige og rene produkter har bragt de to sammen. Og de fortsætter de fine ambitioner, der altid har været i højsædet hos Hallegaard:

– Vi får vort kvæg fra lokale bønder og jeg kan garantere, at vores kød er noget af det bedste, man kan komme på sin tallerken, siger den ene forpagter, Jonas Bagger Sørensen.

Er man udenbys kan man købe Hallegaards produkter i webshoppen, ligesom det er bøffer fra Hallegaard der er på tallerkenen, når man spiser på Cofoco-restauranterne i København.

Og så skulle vi hilse og sige fra de to nye forpagtere, at Hallegaards café åbner 1. juni. Her vil der udover drikkevarer og kaffe også være sprøde flæskestegssandwich, lidt tapas og en bid ost på menuen.

Seneste artikler

Fik du læst?