Fra Thailand til Bornholm

Ou mødte en livlig dansker i Thailand. Nu er hun krokone i Gudhjem… 

MENNESKER: Det blev til mere end et tilfældigt møde, da thailandske Ou lagde mærke til en “høj og livlig dansker”, som hun nu beskriver sin ægtemand gennem en snes år, John Andresen.

De to traf hinanden på Hotel Danmark i Jomtien Beach i Thailand – en populær turistby syd for hovedstaden Bangkok. Her arbejdede Ou i restauranten, og lige pludselig blev hotellet et af John Andresens absolutte favoritter.

Den “høje og livlige dansker” blev snart en fast gæst på hotellet og havde et godt øje til Ou – og Amors Pil blev sendt afsted i begge retninger.

Ou befinder sig godt i Gudhjem. (Foto. Torben Ager)


Kom til Norge
Ou flyttede med John til Danmark. Begge var i restaurationsbranchen, og da John fik et godt job som restaurationschef i Oslo, fik Ou et job som smørrebrødsjomfru på byens kendte Hotel Bristol. Det klarede hun så godt, at hun kort efter blev chef for hele det kolde køkken.

“Jeg kunne godt lide Norge, men det var ikke kun køkkenet, der var koldt”, siger hun med et stort smil til Bornholmsnyt.dk på et flot dansk.

Tilbage til Thailand
Parret vendte for en stund tilbage til Thailand, hvor de drev en champignonfarm i det østlige Thailand, hvor Ou er født og vokset op i en børneflok på fem, og hvor hun stadig har familie.

Det blev til gode og spændende år i Thailand, men parret var også enige om, hvornår det var tid til at tage tilbage til Danmark igen, og det blev i 2009, hvor de forpagtede det populære sømandsværtshus “Café Malmø” i Havnegade i København – Danmarks ældste sømandsværtshus.

Her gik det også godt, og Ou syntes om det livlige publikum, der hver dag gæstede stedet, som John passede, mens hun selv arbejdede i køkkenet på Det Kgl. Teater.

Til Aakirkeby
Så besluttede parret at prøve lykken på Bornholm, og det skete i 2012, hvor de forpagtede og drev Restaurant “Gåsen” i Aakirkeby. Her syntes gæsterne godt om kombinationen med smørrebrød om dagen og thaibuffet om aftenen.

For tre år siden gik turen så videre til Gudhjem og restauration “Gudhjem Bakke”. Her er der dansk mad til hverdag, bl. a. Bornholms største wienerschitzel, som er meget populær, og parrets berømte Thai-buffet i weekenden.

“Vi kan begge lide at arbejde i restauranten, så nu venter vi bare på det rette tidspunkt at åbne igen”, siger Ou, der savner atmosfæren i køkkenet og travlheden i restauranten.

“Vi har hygget os i de sidste mange uger, men nu vil vi ærlig talt godt i gang og servere noget god mad igen”, siger Ou, mens John nikker bifaldende fra sin plads henne på sofaen.

Bornholm er bedst
Ou har efterhånden været så mange år i Danmark, at hun kender landet godt. Men hun er ikke i tvivl om, hvor der er bedst at være:

“Det er så klart her på Bornholm”, siger hun.

“På en sær måde minder øen lidt om Thailand. Ikke sådan naturmæssigt, men med de mange turister, cafeer og restauranter – og så med vandet alle steder. Her er også skønt at bade, selv om vandet er noget koldere her”, siger hun med et stort smil.

Seneste artikler

Fik du læst?

Den glemte helligdag

På torsdag 29.september er det Mikkelsdag. En helligdag, som næsten helt er gået i glemmebogen, og som blev afskaffet som helligdag her i landet i

Læs mere »