Forsat stigning i grønne køretøjer over Øresundsbroen

TRANSPORT: Andelen af grønne passager over Øresundsbroen er steget med 60 procent på bare et år. Mere end hvert tiende køretøj over broen kørte på el eller brint i årets første kvartal.

Andelen af køretøjer drevet af el eller brint stiger på Øresundsbron. Kunder har mulighed for at lade deres køretøjer ved betalingsanlægget. (Foto: Tomaz Lundstedt/Øresundsbron)

I årets første kvartal var andelen af grønne passager for Øresundsbroens vejtrafik – inklusive både personbiler og godstransport – i gennemsnit 11,7 procent pr. dag, sammenlignet med 7,3 procent i samme periode sidste år. I myldretiden på hverdagsmorgener var andelen 17 procent.

“Vi ser en stærk og vedvarende tendens med flere grønne passager. Stigningen på 60 procent vidner om en grøn omstilling på forbindelsen. Vores pendlerkunder viser vejen, da andelen af grønne passager er klart højest i morgenmyldretiden,” siger Bengt Hergart, anlægsdirektør hos Øresundsbroen.

Bron har en vision om at blive verdens mest bæredygtige bro, og derfor analyseres andelen af grønne passager i betalingsanlægget. Målingen startede i januar 2023, og siden da er andelen af køretøjer, der kører på el eller brint, steget hver måned.

Opladning ved anlægget
“Vi er opmærksomme på både vores egen og på vores kunders CO2-udledning på forbindelsen. Men vores målinger bidrager også til et generelt billede af den bæredygtige omstilling af biltrafikken,” siger Bengt Hergart.

Øresundsbro Konsortiet giver kunderne mulighed for at lade deres køretøjer ved betalingsanlægget. Der er to hurtigladere i hver retning.

“Vi vil involvere vores kunder i vores vision at blive verdens mest bæredygtige bro. Med lettilgængelige lademuligheder ved betalingsanlægget gør vi det lettere for vores kunder at træffe bæredygtige valg,” siger Bengt Hergart.

Seneste artikler

Fik du læst?