Forfatteren er ved tastaturet

Forfatter, guide og festskribent Jeanne Cordua fra Vestermarie har til alt held mange jern i ilden i disse anderledes tider 

LITTERATUR: Skribenten og sangskriveren  Jeanne Cordua fra Vestermarie er en meget efterspurgt forfatter til alverdens festsange, lige fra barnedåb, konfirmation, fødselsdage og bryllupper, men det siger sig selv, at denne del af hendes skribent-forretning er sat lidt på pause i disse uger. 

Jeanne Cordua – kreativ sjæl fra Aakirkeby

“Normalt er dette en tid, hvor jeg næsten ligger vandret i luften med at skrive festsange, men det er der jo i sagens natur sat en midlertidig stopper for, siger Jeanne Cordua, der dog blot har fået udsat denne del af sin virksomhed, idet vi alle håber, at der indenfor en rimelig tid kommer gang i en normal tilværelse igen. 

“Og til de, der allerede har modtaget deres festsang, men udsat selve festen, er det jo blot at ændre datoen”, siger hun med et smil. Hun har da også allerede modtaget forudbestillinger til sange til fester senere på året. 

Men festsangene er kun en del af dette kreative menneskes dagligdag. 

Spændende bøger
Jeanne Cordua er også forfatter til en række spændende bøger med Bornholm som tema.  

Det er bøger skrevet til større børn og voksne med med titler som “Skibenes Ø”, “Svanens Mysterium”, “Tyrannen på Hammershus” og “Oprørets børn”.  

Den sidste er en spændende historie om dengang i 1658, da Bornholm var svensk og en lille gruppe oprørere fra Hasle satte sig op imod den svenske kommandant Prinzensköld. Oprøret var ledet af Hasles borgmester Peder Olsen, præsten Poul Ancher og eventyreren Jens Kofoed.  

Spændende, spændende. 

Og så er Jeanne også en fremragende guide for de mange turister, der sædvanligvis kommer til øen og er så heldige at få hende som vejviser. Hun er et festfyrværkeri af historier om den ø, som både hun og så mange andre holder så meget af. 

Læs mere om Jeanne Cordua og hendes bøger på festsange-cordua.dk. 

Seneste artikler

Fik du læst?