For hundan et brætspil

INSERAT: Bornholm har fået sit helt eget brætspil: ”Slaget om Bornholm”

Sune Frantsen med det nye brætspil “Slaget om Bornholm”

 

Brætspil har for alvor fået et comeback i de danske hjem, og boghandlere og legetøjsbutikker bugner af forskellige brætspil, lige fra de klassiske ”Ludo” og ”Matador” til ”Partners” og ”Bezzerwizzer.”

Men nu er der dukket et helt nyt spil op, og det vil formentlig befinde sig under rigtig mange bornholmske juletræer i år:

For et nyt brætspil kaldet ”Slaget om Bornholm” er netop landet, og det minder mest af alt om Matador blandet med elementer fra spillet om verdensherredømmet, Risk.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Så er der dømt underholdning for hele familien

 

Det nye brætspil ”Slaget om Bornholm” hylder bornholmsk lokalkultur, skævheder og nostalgi som ”Nykerbrød”, ”Bisseline” (fra yoghurtkartonen), ”Miss Sild” og verdensrekorden i flest flasker gin drukket på det hedengangne ”Sølvknappen”.

Et spændende spil

I det nye og spændende spil om Bornholm kan man eje bornholmske grunde som Rytterknægten, Middelaldercentret, Rønne Havn og Hammershus eller lande på specialfelter som ”Hønseskidning”, ”De Underjordiske”, ”Folkemødet”, m.m. Og så er spillet i øvrigt  udviklet med hjælp fra flere lokale på hele øen, så alle detaljer er på plads.

Færgen er aflyst

I spillet trækker man skæbnekort som “Det blæser for meget, færgen er aflyst. Vent en omgang”. Eller “Vejrværten har igen blokeret for Bornholm. Vent en omgang.”

Spillet henvender sig til en meget bred målgruppe og sikrer et par timers forrygende underholdning. Spændingen er hele tiden til stede, da spillet er yderst uforudsigeligt.

(Artiklen fortsættes under billedet)

“Slaget om Bornholm” er fyldt med lokale steder og navne

 

Det skyldes bl.a., at man i spillet udfører missioner med forskellige karakterer som ”Bornholmer”, ”Kunsthåndværker”, ”Fisker” og ”Turist”.

Spillet er fyldt med drillerier om øens skævheder og går perfekt hånd i hånd med en hyggelig aften i familiens tegn. Her er masser af nostalgi, bornholmsk lokalpatriotisme og kvalificeret underholdning for hele familien.

Det gamle brætspil

Brætspil har alle dage været en populær form for underholdning. Det første spil blev opfundet af de gamle egyptere for ca. 5.000 år siden, og brætspil har været populære lige siden.

“Slaget om Bornholm” er udviklet af Sune Frantsen en dag, han sad i sin farmors sommerhus, hvor der ikke var adgang til internettet. Så måtte han jo finde på noget andet – og sådan blev “Slaget om Bornholm til…”

”Slaget om Bornholm” købes og bestilles på  www.slagetom.dk/bornholm. Prisen er kr. 449,- + fragt.

Seneste artikler

Fik du læst?