Folkerace i svensk stormvejr

SPORT: Torben Larsen og Mathias Steinlein fra Teamvwrally fra Hasle har i weekenden været i Helsingborg på Välabanen og køre folkerace – i forrygende stormvejr
De bornholmske kørere var debutanter på banen i Helsingborg.

Hverken Torben Larsen eller Mathias Steinlein havde været på den svenske bane før  – og selvom stormen rasede, og det regnede voldsomt op til ræset, holdt det ikke den bornholmske duo tilbage.

Der er ikke træning i Sverige inden kørslen, så når det grønne lys tænder, så er det bare afsted. Banen i Helsingborg har mange sving, men det var en fordel for de to kørere, da de også er vant til mange sving på egen bane, men til gengæld kører svenskerne noget mere hårdt, end vi gør i Danmark.

135 biler til start
Det var 135 biler til start i alt og 60 i den klasse, de to bornholmere deltog i.

Mathias Steinlein deltog i sin nyindkøbte BMW, som han slet ikke havde prøvekørt. Det gik rigtig godt, han tog starten, men der var trængt i det første sving og et skub fra en Volvo satte ham bagud, så han blev sinket: Det blev til en fjerdeplads. Men bulerne blev rettet  – og han var klar til næste heat.

Her var han igen foran i starten, men han blev klemt og påkørt fra begge sider, så hans baghjul blev trykket ind og bilen er ikke til at styre. Men Mathias gjorde, hvad han kunne for at holde fart i bilen  – og det blev igen til en femteplads.  Så kom sidste heat, og det hele gentog sig:

Mathias var hurtigst ude af starten, men der var trængt i første skarpe sving, og han blev  igen ramt på det skrøbelige baghjul, så det var svært at styre, men han kæmpede sig ind på en pæn fjerdeplads.

Flot andenplads
Da det blev Torben tur, lagde han sig også i front i sin Audi: Det var også første gang, at han var på banen, men han kørte rigtig godt og kom ind på en flot andenplads.

I andet heat kom han også godt fra start, men der var igen-igen trængt i første sving, så det blev “bare” til en femteplads.

I sidste heat kæmpede han med de forreste biler, men han gav den gas, det var rigtig godt ræs, Torben havde en fest i bilen. Og her blev det til en flot tredje plads.

Det bliev desværre ikke til nogen finaler, men pæne placeringer og bornholmerne fik prøvet banen.

Bilerne solgt
Desværre blev begge biler solgt efter løbene, sådan er reglerne jo, så det var med to tomme trailere, at teamet kom hjem Men en god oplevelse blev det alligevel.

Det var sidste folkerace-løb i år, så nu går teamet på vinterpause og lægger planer for næste år.

Tobias Larsen fra skal dog køre sidste afdeling i Rally Yokohama mesterskabet på lørdag 28. oktober i Skælskør.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »