Fokus på generationsskifte i bornholmske virksomheder

ERHVERV: Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden sætter særligt fokus på køb, salg og generationsskifte i de bornholmske virksomheder

50.000 virksomheder skal ejerskiftes i Danmark indenfor de næste 10 år.

 

I en tid, hvor en voksende andel af Bornholms virksomhedsejere nærmer sig et tidspunkt i deres karriere, hvor et skift til en ny generation bliver mere og mere aktuelt, indleder Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden året med et arrangement, der belyser vigtigheden af at have en exit-plan og vejen til at realisere den.

Gode virksomheder
Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, understreger betydningen af dette fokus på Bornholm: “På Bornholm har vi mange gode og sunde virksomheder, der bidrager væsentligt til øens udvikling og fremdrift. Og det er helt afgørende for øens lokalsamfund, at vi sikrer, at disse virksomheder fortsat er veldrevet og udvikles gennem planlagte køb, salg og generationsskifter.”

Skal inspirere
Præcis dette vil arrangementet “Sætter du pris på din virksomhed?” belyse flere forskellige aspekter af tirsdag 23. januar på Green Solution House. Business Center Bornholm håber, at arrangementet vil inspirere flere virksomhedsejere til i god tid at begynde at forberede og planlægge deres fremtidige skridt, hvilket er afgørende for at sikre øens økonomiske vitalitet og fortsatte vækst.

Hjælpe virksomheder 
“Det er afgørende at understrege, at hvis en virksomhed lukker, er det ofte en langt større udfordring at starte en ny op end at forsætte en veldrevet virksomhed. Derfor har vi stort fokus på at hjælpe virksomhedsejere med at udvikle frem for at afvikle, når den dag kommer at den nuværende ejer ønsker at skifte fokus,” tilføjer Christa Lodahl.

Mange ejerskifter
Arrangementet koordineres af Ebbe Mølsted-Møller, som er senior forretningsudvikler ved Erhvervshus Hovedstaden med speciale i bl.a. generations- og ejerskifter. ”I Danmark skal mere end 50.000 virksomheder ejerskiftes indenfor de kommende 10 år. Gennemsnittet begynder først at tænke på et ejerskifte når de er 65 år, og ca. 25 pct. af ejerne er 75 år eller ældre, og Bornholm er desværre ingen undtagelse. Vores mål er derfor at informere om, hvor vigtigt det er at begynde at overveje virksomhedens fremtid i god tid – mindst fem år før et ejerskifte skal finde sted, så virksomheden ikke mister for meget værdi” fortæller Ebbe Mølsted-Møller.

Uundværlige tips
Under arrangementet vil Jette P. Jørgensen, som er daglig leder og førende ekspert fra Center for Ejerledede Virksomheder på CBS, give en dybdegående gennemgang af ejerskifteprocessens praktiske trin og personlige overvejelser samt trends og muligheder indenfor nutidens generationsskifte. Også potentielle købere af virksomheder vil finde stor værdi i arrangementet, da man vil få uundværlige tips og indsigt i, hvad der skal overvejes for at sikre en vellykket overtagelse.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »