Fødevarevirksomheder på studietur

Business Center Bornholm inviterer de bornholmske fødevarevirksomheder med til “Automatik” i Brøndby onsdag 14. september.

Bornholmske fødevarer er kendt ud over landets grænser – nu skal producenterne på messe og lære mere. (Foto: Torben Ager)

 

På messen “Automatik” samles de skarpeste hjerner og de bedste løsninger inden for automatisering & industriel IT. De bornholmske deltagere vil derfor få rig lejlighed til at finde nye leverandører og samarbejdspartnere, netværke og samtidig blive opdateret på de nyeste teknologier og løsninger, som kan være med til at automatisere og optimere processer i deres virksomheder hjemme på Bornholm.

Programmet starter allerede på færgen. Her starter en faciliteret vidensdelingen og en samlet forventningsafstemning til dagen på baggrund af deltagernes aktuelle behov. Herefter vil virksomhederne få oplæg og inspiration, fra bl.a. teknologiske konsulenter fra Innovationlab der er med på turen.

Nyeste teknologi

Innovationlab introducerer bl.a. produktionsindustri, dataopsamling, kunstig intelligens og fremtidens datadrevne produktionsvirksomhed.

”Hele ideen med denne tur er, at synliggøre mulighederne og vise den nyeste teknologi på markedet, således at vi kan få de bornholmske virksomheder med i den rivende udvikling der er, både i forhold til digitalisering, automatisering men også teknologisk. Samtidig vil turen være en unik oplevelse, der styrker netværket, både lokalt, men også med mulige samarbejdspartnere fra det øvrige land,” siger Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm.

Skræddersyet

På messen har BCB lavet et spor, der er skræddersyet til de bornholmske fødevarer virksomheder. Hele dagen vil være spækket med oplæg og introduktion til de nyeste teknologier på markedet, samtidig skal deltagerne besøge nøje udvalgte messestande, der tager afsæt i de deltagende virksomheder og deres udfordringer. Dagen afrundes med sparring og refleksion.

Et lille bryggeri 

“For Small Batch som er et lille bryggeri, er det vigtigt hele tiden at holde sig ajour med hvilke tekniske hjælpemidler der er for at gøre vores kvalitet endnu bedre. Desuden er det vigtigt at følge udviklingen med hensyn til besparelse på energi og andre bæredygtighedstiltag,” siger Johnny Fagerlund, Small Batch Brewery, der vil være blandt deltagerne.

Man kan stadig nå at komme med, men man skal være hurtig, da der er kun er få pladser tilbage. Læs mere på Business Center Bornholms hjemmeside.

Seneste artikler

Fik du læst?