Fodboldpiger fra Rønne deltager i stort fodboldstævne

SPORT: Der venter 16 fodboldpiger fra RIK en kæmpe oplevelse, når de i weekenden 31. maj – 2.juni rejser til Fredericia for at deltage i Danmarks største pigefodboldstævne “Madsby Pige Cup.”
Spillere, trænere og sponsorer fra RIK.

Fodboldstævnet i Fredericia er kun for piger, og det er klart det største af sin art i Danmark. Der deltager pigefodboldspillere fra hele Danmark, Tyskland, Sverige og Norge i alderen fra syv til 14 år. I alt kommer der 285 hold i år.

“I Fredericia er der åbningsceremoni fredag aften, og i løbet af lørdag spiller hvert hold tre kampe. Søndag skal det hele afgøres, og der er slutspil i mange niveau i hver enkelt årgang. Hvert hold har minimum to kampe søndag, inden turen igen går hjemad”, siger Stine Kofoed-Andersen fra RIK.

Stævnet bliver spillet på 24 fodboldbaner i Fredericia, og der skal spilles tæt på 750 kampe førend sidste dommerfløjt lyder.

Også til landskamp
Men Madsby Pige Cup er meget mere end bare fodbold. Det er sammenhold, overnatning på skoler og en oplevelse, som pigerne aldrig glemmer.

Det er blandt andet med støtte fra støtteforeningen “Bagstopperne” og sponsorater fra HJB Byggeforretning, Øens Byg og Montage og Land og Fritid, der gør det muligt for pigerne at komme afsted i år.

Ydermere sørger sponsorerne for, at det også er muligt for RIK-pigerne at komme til Vejle stadion fredag 31. maj og se det danske kvindelandshold spille EM-kvalifikationskamp mod Spanien.

Seneste artikler

Fik du læst?