Flot pris til ung bornholmer

HÆDER: Lars Scherring Jessen, der til daglig arbejder hos Langemyregaard i Aakirkeby, løb tirsdag med prisen som årets elev i dansk griseproduktion 2023. Det skete på den årlige grisekongres i Herning.


Lars Scherring Jessen (i midten) er kåret som “Årets elev” i dansk griseproduktion 2023. (Foto: David Rosted)

Han er fagligt stærk og engageret, men han er også en teamspiller. Sådan lyder en del af skudsmålet for Lars Scherring Jessen, som tirsdag løb med prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023.

Mester: Tager ansvar for opgaven
At prisen er velfortjent, er hans lærermester Dorte Wildenchild, Tummelsbjerg Landbrug ved Gråsten, ikke i tvivl om:

”Lars har supergodt humør – alle kan lide ham. Men det, der først faldt mig ind, da jeg indstillede ham til prisen, var, at han tager ansvar for egen læring. Og han tager også rigtig meget ansvar for teamet. Hvis han står for en arbejdsopgave, så sørger han også for, at de andre ved, hvad der skal ske”.

Landbrugsskolen hylder
Og Dorte Wildenschilds rosende ord bakkes op af Lars’ lærer fra Gråsten Landbrugsskole, Johanne Marie Mathiasen:

”Vi har peget på Lars til prisen som Årets elev, fordi han er fagligt dygtig, vellidt blandt eleverne, men også blandt os lærere. Ligegyldigt hvilket fag, han møder op til, er han med og vil det gerne. Og det, at han gerne vil blive i primærerhvervet – at han vil ud og passe grise og ikke ud af en eller anden sidegren – det vil vi gerne hylde,” lyder det fra Johanne Marie Mathiasen.

Udover æren kunne Lars Scherring Jessen tage en præmie med sig hjem på 10.000 kr.

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »