Flot premiere på Klods-Hans

BALLET: Det blev til en fejende flot verdenspremiere i Tivoli på Klods-Hans  – skabt af Phillip Faber, Tobias Praetorius og Dronning Margrethe

Dronning Margrethe flankeret af Phillip Faber og Tobias Praetorius samt øvrige medvirkende i “Klods-Hans”. (Fotos: Annett Ahrends, Tivoli)

 

Der var stort bifald til premieren på Klods-Hans i Tivoli, hvor mange gæster overværede balletten på det 150 år gamle Pantomimeteater.

Bag forestillingen står komponist Phillip Faber, koreograf Tobias Praetorius og Dronning Margrethe, der har skabt scenografien og kostumerne til balletten.

De var alle mødt op for at overvære verdenspremieren på H.C. Andersen-balletten i Tivoli. Farverne på Pantomimeteatret var ekstra klare, eftersom det 150 år gamle teater for få måneder siden fik et nyt påfuglefortæppe, der også er skabt af Dronning Margrethe.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Carl-Anton-Rise-Jacobsen, Robert Thomsen, Vincent-Vernal og Jennifer-Wagstaffe.

 

Det nye Påfuglefortæppe blev også afsløret i forbindelse med markeringen af Pantomimeteatrets 150-års fødselsdag. Da forestillingen var færdig bukkede Phillip Faber, Tobias Praetorius, Dronning Margrethe, danserne og resten af holdet for det klappende publikum.

Klods-Hans er den niende forestilling i Tivoli med Dronning Margrethe som scenograf. Forestillingen kan opleves udvalgte dage frem til lørdag 25. august.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Maïa Gastal, Carl Anton Rise Jacobsen, Lauréline Epaulard og Laurie Nielsen.

 

Dronning Margrethe er en erfaren scenograf, som tidligere har lavet seks forestillinger på Pantomimeteateret, herunder Askepot, Fyrtøjetog Svinedrengen. Foruden forestillingerne til Pantomimeteatret har Dronningen været med til at skabe to store anmelderroste balletter i Tivolis Koncertsal, Nøddeknækkeren og Snedronningen, med mere end 100 kostumer og adskillige scenebilleder.

En god fornemmelse
Dronning Margrethe siger:

”Jeg har jo prøvet at lave forestillinger til Pantomimeteatret før og har en god fornemmelse for, hvad der virker godt på den lille scene. Det glæder jeg mig til at gå i gang med sammen med de øvrige kræfter bag forestillingen. Der er så mange muligheder i eventyret om Klods-Hans, som jo er en person, man ikke kan lade være med at holde af, og det giver os mange muligheder på scenen. Det skal gerne blive en morsom forestilling, og jeg glæder mig til at se eventyret folde sig ud på scenen.”

Kække bemærkninger
H.C. Andersens eventyr om Klods-Hans er historien om den opfindsomme unge mand, der med kække bemærkninger og glimt i øjet trodser alle forhindringerne og vinder prinsessens hjerte og det halve kongerige. Eventyret, der er fra 1855, byder både på gode grin, stof til eftertanke og passer perfekt til Pantomimeteatret, der har en lang og ubrudt tradition for eventyrballetter.

 

Seneste artikler

Fik du læst?