Flot koncert i Musikhuzet

MUSIK: Det blev til en stor oplevelse i Musikhuzet, da DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama torsdag aften gav koncert til ære for Thad Jones. 
Dr’s Big Band med chefdirigent Miho Hazama. (Foto: Musikhuzet / Stefan Kofoed Sode)
Jazzlegenden Thad Jones, som i sin tid havde stor betydning for DR Big Band, og som i år ville være fyldt 100 år, er en af de største personligheder i bigband-musikkens historie. Samtidig satte den berømte amerikaner sit stærke præg på DR Big Band som bandets chefdirigent fra 1977 til 1985.

Thad Jones var manden, der for alvor satte DR Big Band på verdenskortet og udviklede orkestrets helt egen sound. Han lyttede til hver enkelt musikers særpræg, og det lykkedes ham at skabe en særlig, fælles lyd i sit danske orkester.

Spillevende genhør
Publikum fik et spillevende genhør med bigband-perler som “Tip Toe”, “Kids Are Pretty People” og “The Farewell” i Jones’ egne, originale arrangementer – men selvfølgelig masser af nye, improviserede indslag af nutidens bandmedlemmer.
I spidsen for koncerten var DR Big Bands nuværende chefdirigent Miho Hazama, som fører den stolte tradition fra de tidligere chefdirigenter Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely videre.

Seneste artikler

Fik du læst?