Flot kørsel af Tobias Larsen og Team VW Rally

Unge Tobias Larsen fik flot førsteplads på Søholmbanen og vandt over dansk EM-kører

Torben, Christina og Tobias – flot præstation i Kolding, hvor Tobias fik flot førsteplads og de to medkørere kørte andenpladser hjem.

Så fik de tre kørere fra Team VW Rally fra Hasle, Christina Steinlein samt Torben og Tobias Larsen deltaget i anden afdeling af Danmarksmesterskabet i folkerace. Og det blev en fejende flot dag for de tre bornholmere.

Der blev kørt på Søholmbanen ved Kolding. Ud over de tre kørere var også Tobias Larsens kæreste, Mette Olsen, med som support og Mike Ipsen fra BMS tog turen forbi som servicemand.

Dagen startede dårligt for Christina Steinlein, allerede til træningen satte bilen ud og ville ikke tage gassen.  Der blev fejlsøgt på kryds og tværs, men fejlen kunne ikke findes, så der var ikke meget fart over feltet i de indledende heat. Hun var dog sikret en A-finaleplads, og lige før finalen fandt teamet fejlen, der lå i strømfordeleren.

Desværre var reservedelen ikke på lager i den ellers veludstyrede servicevogn. Men med lidt nedkølingen af boksen satte den knapt så meget ud, der kom lidt mere fart i bilen og det blev til en flot andenplads til Christina i A-finalen.

Flot andenplads trods påkørsel

Torben Larsen fik fart i Audien fra starten, han lagde hårdt ud med en heat sejr i første heat. I andet heat var der et lidt voldsomt uheld og heatet afblæstes og må køres om. Her fik Torben en flot andenplads. Banen var hård for undervognen på Audien, og i tredje heat knækkede knokkelleddet i sidste omgang, men Torben formåede at holde sin placering og fik endnu en flot andenplads. Han var nu direkte videre i A-finalen.

Tobias havde også fart i sin Golf. I første heat lå han i front, desværre gik bilen pludselig i stå i sidste omgang, og han må udgå. Det viste sig, at benzinpumpe-relæet var stået af. Det blev imidlertid hurtigt ordnet, og han var klar igen.

I andet heat blev til en flot andenplads, og i tredje heat var der også fart i bilen, men han blev direkte påkørt af en anden kører og må tage en snurretur, inden han kom på ret køl igen og kunne  genoptage kampen. Han kom ind på en flot andenplads, mens deltageren, der påkørte ham, blev udelukket.

Og p.g.a. det udgåede første heat måtte Tobias i en B-finale. Der skulle der kæmpes om den sidste plads i A-finalen. Det klarede Tobias, han vandt og sikrede sig i plads i A-finalen.

Flot sejr over EM-kører

Så nu var der hele to gule Teamvwrally biler i A-finalen, og det var noget af et hårdt felt, de var oppe mod. De bedste af de bedste. Og der var stor spænding, da en af Danmarks bedste Rally Cross-kørere, Ulrik Linnemann, der kører EM, også var en af deltagerne.

Og så kom løbet i gang: Tobias fik i modsætning til Torben en rigtig god start. Torben blev klemt fast mellem to andre biler og måtte tage bagtroppen.

Tobias kom i front fra starten, og var der blevet givet fuld gas hele dagen, ja, så blev pedalen nok nærmest trådt ud af bunden i A-finalen. Det var ganske enkelt race, når det er bedst. Tobias kørte fra dem alle sammen og kom ind som en sikker vinder i den gule Golf.

Fornemt kørt af den unge bornholmer…og alle tre kørere fik fine pokaler med hjem.

”Vi kører næste afdeling i Nysum i Nordjylland i august, hvor vi alle tre kørere deltager”, fortæller Christina Steinlein og fortsætter med en opfordring: ”Men vi skal først ud og finde nogle flere sponsorer til at dække rejseudgifterne. Vi bruger ca. 4.500 kr i rejseudgifter, hver gang vi er afsted. Vi hører meget gerne fra interesserede…”

 

Seneste artikler

Fik du læst?