Flere våben stjålet fra museum

Tyveri af våben fra Bornholms Forsvarsmuseum er mere omfattende og er nu politianmeldt

Bestyrelsen siger nu, at der er en række forhold på museet, der ikke har levet op til forventningerne…” (Foto: Bornholm.info)

 

I juni 2020 blev forretningsudvalget på Bornholms Forsvarsmuseum opmærksom på et tyveri af et våben fra museets depot. På baggrund af hændelsesforløbet vurderede forretningsudvalget, at omfanget af tyveriet kunne være endnu større. Forretningsudvalget gennemførte derfor en omfattende kontrol på museet, som desværre viste, at flere våben manglede i depotet.

Kontrollen afdækkede yderligere, at der gennem en længere periode har været uregelmæssig heder i museets håndtering af skydevåben og en lemfældig omgang med sikkerhedsprocedurer og registrering.

På baggrund af den interne undersøgelse besluttede forretningsudvalget at politianmelde tyveriet.

Forretningsudvalget på Bornholms Forsvarsmuseum har gennem hele forløbet samarbejdet med politiet for at afdække sagens detaljer.

Siden juni har man fået introduceret nye sikkerhedsprocedurer og installeret nye alarmsystemer på museet, som skal sikre at et tyveri af denne karakter ikke kan gentage sig på museet.

Formand for bestyrelsen, Jens P. Christoffersson, siger, at  ”vi er ærgerlige over sagen er kommet frem i pressen inden politiets efterforskning er afsluttet. Det er en meget ubehagelig sag for museet, som desværre har vist, at en række forhold på museet ikke har levet op til bestyrelsens forventninger.”

 

Seneste artikler

Fik du læst?