Flere penge til amatørscenen

Legatbestyrelsen for Brdr. E., S & A. Larsens Legat har bevilget en legatportion på kr. 15.000,- til de helt nye kostumer, som Bornholmsk Amatørscenes har fået kreeret til forestillingen ”FORTUNA – Lokkans Godinja” som i disse dage opføres på Rønne Theater.

Bornholmsk Amatørscene – penge til kostumer…

 

Så er der tilfaldet mere økonomisk støtte til Bornholmsk Amatørscene, idet scenen har modtaget 15.000 kr. til til de helt nye kostumer, som Bornholmsk Amatørscene anvender til forestillingen ”FORTUNA – Lokkans Godinja” som i disse dage opføres på Rønne Theater.

“Ydermere har vi i forvejen fået kr. 20.000,- fra Sparekassen Bornholms Fond, kr. 25.000,- fra Bornholms Brand og kr. 3.000,- fra DATS Støttepulje, som vi her endnu engang siger stor tak for,” lyder det fra Bodil Lundqvist, der er formand for Bornholmsk Amatørscene.

Kostumer fra private

Bornholmsk Amatørscene har altid tidligere anvendt rigtig gamle ”kostumer” – brugt tøj fra donorer eller private personer gennem mere end 50 år.

Det vil sige brugt tøj, som nu er temmelig slidt, og som ikke kan repareres eller sys om mere, tøj som måske er 75 – 90 år gammelt.

I forestillingen, ”FORTUNA – Lokkans Godinja”, der udspilles omkring år 1898, spiller skuespillerne i så historisk korrekte og troværdige kostumer, som overhovedet muligt, og det har taget megen tid og brug af dygtige kræfter at fremstille disse.

Kgl. teaterskrædder

Den meget dygtige og professionelle teaterskrædder Pernille Vestergaard, som er udlært fra det Kgl. Teater og Dansk Scenekunstskole, og som har sit eget firma Gevandt i Sjøgaarinj i Rønne har syet kostumerne, og vi hører rundt omkring, at det er meget fine kostumer.

Det har taget lang tid at lave disse kostumer, derfor kom prisen for de helt nye kostumer til at beløbe sig til kr. 97.000,-.

”Fortuna – Lokkans Godinja”, som er skrevet af Morten Poulsen, opføres fortsat på scenen på Rønne Theater i dagene 16/11, 17/11, 19/11, 20/11, 22/11, 24/11 og 25/11. Hverdage kl. 19.30. Der er fortsat ledige pladser i salen – dog er lørdag den 19/11 og søndag den 20/11 kl. 15.00 udsolgte.

Billetter kan købes i Billetten på Rønne Theater mellem kl. 15 – 17 og på www.bornholmbilletten.dk.

 

Seneste artikler

Fik du læst?