Fire bud på fremtidens gastronomiske stjerner

GASTRONOMI:  For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er udvalgt og forbereder sig nu på konkurrencen

De fire deltagere præsenteres for ingredienser til Rising Star 2025

 

Onsdag 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.

“Sol over Gudhjem” har holdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:

Kommende generation
“Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. “Rising Star” er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt,” siger Mikkel Marschall.

Årets finalister
De fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren: Cille Bunk Pedersen, Bistro Boheme i København, Kristoffer Madsen, Molskroen i Ebeltoft, Peter Gyldenkærne, Svinkløv Badehotel og Andreas Kéke Thorvaldsen, Fakkelgården i Kruså.

Udfordrende råvarer
Finalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: En hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, bornholmske Ingrid-ærter og caviar. Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Årets deltagere: Cille Bunk Pedersen, Bistro Boheme, Kristoffer Madsen, Molskroen, Peter Gyldenkærne, Svinkløv Badehotel og Andreas Kéke Thorvaldsen, Fakkelgården.

 

Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.

Dommerpanel med erfaring
De unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af:

Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024, Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinder, Daniel Kruse, Det Røde Pakhus og Jakob de Neergaard, tidligere Søllerød Kro.

Seneste artikler

Fik du læst?