Fik du set filmen?

Det er aldrig for sent at se en god film – og denne er endda skabt af filmselskab fra øen.

FILM: Den bornholmske filmproducent, den fra mange andre aktiviteter på øen så kendte Daniel Mühlendorph, kunne sidste år glæde sig over at den politiske thriller “Danmarks sønner”, hvor Daniel var producent, fik meget flotte anmeldelser, da filmen fejede hen over de danske biograflærreder. 

Prisbelønnet film skabt af det bornholmske Hyæne Film…

 

Filmen fik sat gang i debatten, da den skildrede hele flygtninge/indvandrer debatten set fra sidstnævntes side. Filmen fik rasende kritik fra den politiske højrefløj, der mente at historien vendte op og ned på realiteterne i det danske samfund, men fik mange positive anmeldelser fra filmkritikerne. 

Og kronen på værket var en flot anerkendelse i form af at vinde i kategorien “Making Way” ved den internationale filmfestival “Mastercard Off Camera International Festival of independent Cinema” i Krakow. 

Juryens formand, den Oscar-vindende Allan Starski fra filmen “Schindlers liste” fremhævede ved prisoverrækkelsen, at filmen “ikke blot er en god film, men også en vigtig film. Jeg er glad for sådan en film er blevet lavet”, sagde han bl.a. 

Robert Prisen
Filmen blev også nomineret i flere kategorier ved “Robert Prisen” – Danmarks fineste filmpris. 

Og nu kan alle de, der ikke fik set filmen, instrueret af Ulaa Salim og bl. a. har Rasmus Bjerg i en af hovedrollerne, se den på Viaplay. 

Og vi har jo god tid i hjemmene i disse uger til kunstneriske oplevelser som bøger, musik og sidst, men ikke mindst gode film. 

Daniel Mühlendorphs filmselskab Hyæne Film er et ungt, men meget kreativt filmselskab med en dynamisk ejerkreds der udover Daniel består af den bornholmske mediemand Flemming “Mingo” Hansen, instruktør Ulaa Salim og forretningsmanden Keld Egelund. 

Hyæne Film har på kort tid produceret flere andre film, bl. a. “Hvor kragerne vender” og en del kortfilm, hvoraf “Maja” fik Robert Prisen som årets kortfilm sidste år. 

Seneste artikler

Fik du læst?