Færge til Sassnitz indstilles og Max sejler ekstra i efterårsferien

Bornholmslinjen indstiller Tysklandsruten, mens Max sættes ind ekstra på Rønne-Ystad i efterårsferien

Der bliver pres på færgerne mellem Rønne og Ystad i efterårsferien.

 

“De tyske restriktioner har ramt ruten mellem Rønne og Sassnitz hårdt. Der er ingen tvivl om, at der er stor tysk interesse for at komme til Bornholm – men lige nu må vi beklageligvis konstatere, at der stort set ikke kommer nye bookinger fra Tyskland. Derfor er beslutningen, at ruten indstiller sejladsen fra  1. november til og med 17. december. Det giver ikke længere mening at opretholde sejladsen, når Tyskland har indført karantæne-restriktioner, som på det nærmeste gør det umuligt for tyskere at tage til Bornholm. Vi håber alle, at det bliver muligt at opretholde sejladsen hen over jul og nytår – men også det kræver jo, at restriktionerne snarest lempes i forhold til Bornholm”.

Sådan oplyser pr- og kommunikationschef Jesper Maack fra Bornholmslinjen.

Til gengæld indsættes Max påny som ekstrafærge i efterårsferien, hvor presset forventes at blive meget stort på færgerne. Rigtigt mange vil til øen i den kommende uge.

“Bornholm er voldsomt populær hos danskerne i den kommende efterårsferie. Så populær, at det på det nærmeste er umuligt længere at finde en billet ud af Rønne både fredag, lørdag og søndag ved efterårsferiens afslutning”, siger Jesper Maack og fortsætter:

“Det er et problem for både bornholmerne og for turisterne. Der frigives selvfølgelig de sædvanlige to procent af afgangens kapacitet 24 timer før afgang, men vi vurderer, at der skal mere til. Derfor har vi meget hurtigt arbejdet på en løsning, hvor vi indsætter vi Max på otte ekstra enkeltture fordelt på både fredag, lørdag og søndag i efterårsferien. Vi har haft denne løsning til vurdering i Trafikkontaktrådet for Bornholm og hos Transportministeriet, og begge steder var holdningen, at det var en god ide. Derfor er trafikprogrammet med det samme blevet opdateret, så de nye ture nu er til salg”, slutter Jesper Maack.

Seneste artikler

Fik du læst?