Etape Bornholm er aflyst – men løberne kan alligevel løbe turen

Mange er kommet til øen for at løbe Etape Bornholm i denne uge. Selv om løbet er aflyst har mange alligevel valgt at komme til øen, og nu tilbyder Atletikklubben Viking, at løberne kan løbe etaperne på egen hånd , eller rettere ben, i denne uge med afmærkede ruter, men uden tidtagning og anden service.

Man kan godt løbe etaperne i Etape Bornholm i denne uge. Ruterne er afmærkede, men der er ingen tidstagning og service undervejs, og man løber på egen hånd – eller rettere ben…(Foto. Destination Bornholm).

 

Denne uge plejer at summe af løbeaktivitet på Bornholm – sådan har det  været siden 1994, hvor Etape Bornholm har været et fast indslag i sommerferien på Bornholm.

Mange tusinde turister har taget til øen for at løbe en maraton fordelt over fem dage. Samlet set har løbet, inklusiv medrejsende familier, trukket op imod 5.000 gæster til øen hvert år.

Sådan bliver det som bekendt ikke i år…. I hvert fald ikke helt, fortæller Claus Clausen fra Viking Atletik.

“Indtil 1. marts så det ekstremt lovende ud. Sammenlignet med 2019, lå vi over 30 procent foran med tilmeldingstallene. Der var stor fremgang. Så kom corona og forsamlingsforbuddet – og med udsigten til over 2700 løbere og mange tusinde hjælpere og tilskuere i målområderne, lå det klart, at Etape Bornholm 2020 ikke kunne gennemføres – og derfor blev det aflyst”, siger Claus Clausen.

Ærgerligt for alle. Viking Atletik går glip af en meget stor indtjening på løbet og de klubber, der hjælper med afviklingen, ligeså. Det er Nyvest skytterne, Knudsker IF, Viking Fodbold, Petanque, Hasle IF, BCC og Åkirkeby IF. De mistede indtægter er en del af værdikæden på Bornholm. Pengene mangler klubberne så til videre brug i lokalsamfundet og udvikling af idrætstilbud. Så alle taber på det.

Da Etape Bornholm blev aflyst, havde langt de fleste deltagere allerede bestilt sommerferien på Bornholm. 80 procent af vores deltagere kommer rejsende til øen for at være med. Nu stod de med en bestilt ferie – men uden et løb….

Så selvom Etape Bornholm er aflyst, så vil Viking Atletik alligevel tilbyde de mange tilrejsende en lille løbeoplevelse.

 

Afmærkes dag for dag

Hver af de fem løbsdage i hhv. Hasle, Dueodde, Almindingen, Hammeren og Rønne vil ruterne blive afmærket. Al den sædvanlig service vil blive skåret væk – men ruterne vil være afmærket. Så kan dem der har lyst, løbe ruterne når det passer dem. Hver for sig eller i mindre løbefællesskaber. Ruterne er åbne mellem kl. 10 og kl. 19. I dag blev ruten afmærket i Hasle, i morgen tirsdag på Dueodde og så videre. Så alle ruter er ikke afmærkede hele ugen. Det er på dagen det sker. Ruter og starstedet kan ses på Vikings hjemmeside, og det er helt gratis at løbe med. Til gengæld er der heller ingen tidtagning. Start vil være markeret og mål vil være markeret og ruten afmærket.

“Vi forventer, at mellem 500 og 700 løbere vil møde frem de enkelte dage”, siger Claus Clausen.

“Mange har spurgt os, hvordan de kan støtte klubben i vores manglende indtægt i 2020. Det er muligt at købe en støttemedalje. Det er Etape Bornholm medaljen, der er døbt om til “støttemedalje”, og de kan købes fra 100 kr. Vi har allerede solgt over 500 medaljer. Over halvdelen af dem er sendt ”udenøs”, hvor venner af Etape Bornholm løber tilsvarende etaper, hvor de bor. Vi er dybt taknemlige for denne støtte, der sikrer, at der også i fremtiden er et Etape Bornholm. Medaljen kan også købe i denne uge ”over disken” i målområderne”.

“Det er vores håb, at tilbuddet om at løbe ruterne vil blive taget vel i mod. Nu gælder det om at se fremad og håbe på, at vi kan trække folk hertil i uge 30 i 2021, hvor Etape Bornholm løbes fra 26. – 30. juli”, slutter Claus Clausen.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »