Enbârt – ny restaurant på Strandhotellet i Sandvig

GASTRONOMI: Der er bornholmske råvarer og masser af grønt, fisk og skaldyr på menuen i den nye restaurant på Strandhotellet. Selv navnet har sine rødder i det bornholmske.

Strandhotellet I Sandvig. (Foto: Marie Louise Munkegaard)

Strandhotellet i Sandvig slår fredag 12. maj dørene op for ny restaurant ved vandkanten i Sandvig med et nyt og ambitiøst hold i køkkenet. “Enbârt”, kommer den til at hedde, som betyder noget i retning af ”lutter, noget rent og enkelt”. Og det beskriver ganske godt ambitionen bag det nye tiltag.

Bornholmske råvarer
”I Enbârt tager vi udgangspunkt i de bedste, gerne økologiske bornholmske råvarer sammensat i et rent og elegant udtryk for hele familien – præcis som det hører sig til på et strandhotel. Vi vil gerne finde og tilberede de fine råvarer vi har på øen, og helst når de er i sæson og allerbedst. Fordi vi ligger lige ud mod havet, vil der altid være fisk og skaldyr fra vores leverandør, Fiskerikajen, på menuen. Men man kan selvfølgelig også altid få et stykke kød fra dyr, der har haft det godt, serveret. Vigtigst er det, at vi har en holdning til det, vi vælger at lægge på tallerkenen og sætte foran vores gæster,” siger Dennis Poulsen, køkkenchef på Enbârt.

Grønne tanker
Køkkenets ambition om at hente så mange råvarer som muligt i nærområdet hos lokale avlere og producenter er en del af en bæredygtighedstanke, som også slår igennem i menuen. Den har stort fokus på grøntsager, og der vil altid være et rent vegetarisk alternativ med masser af Bornholmske planteproteiner til de retter, der indeholder fisk eller kød.

Lokale asparges
På menuen kan man for eksempel finde grillede lokale asparges med ægte sauce, citron og hornvioler fra Skovfryd, stegt havtaske med spinat, muslingesauce og brøndkarse eller lammeculotte fra Hammershus med slikporre og grillede nye hvidløg, alt sammen lokalt. Til den søde tand frister en rabarbertærte med Strandhotellets vaniljeis og kondenseret mælk eller cheesecake med havtorn fra Høstet.

(Fortsætter under billedet)

Strandhotellet i Sandvig  – lyst og lækkert. (Foto: Nana hagel)

 

Menuen skifter hver måned og vil altid have tre forretter, tre hovedretter og lige så mange dessertmuligheder. Desuden et udvalg af lækre snacks, man kan nyde inden eller til maden.

For lokale og tilrejsende
Enbârt vil bruge den historiske spisesal med udsigt over Østersøen til gæsterne. Spisesalen er for nylig blevet renoveret fra top til tå, hvor der både er tage hensyn til dens unikke arkitektur og materialevalg og lagt vægt på en opgradering til nutidige behov.

Spisesalen har i årtier været ramme for Strandhotellets tilrejsende gæster og for utallige fester og arrangementer for Bornholmere. Ambitionen med Enbârt er også, at restauranten fremover skal samle både gæster på øen og lokale til god mad og ægte strandhotel-stemning.

(Fortsætter under billedet)

Derfor bliver Enbârt også et sted, hvor der – ud over restaurantmenuen – bliver holdt særarrangementer for eksempel “Vin og Vinyl” med drinks og musik i baren, koncerter med spisning med meget mere. Åbningstiderne er fra  klokken 17.30-20.30 og her i begyndelsen fra torsdag til lørdag.

Seneste artikler

Fik du læst?