En hilsen fra præsten

Sognepræst Birgit Friis fra Aa Kirke fik en god idé… 

TRO: Sognepræst Birgit Friis fra Aa Kirke i Aakirkeby og Sct. Peders Kirke i Pedersker fik midt under Corona-krisen og nedlukningen af samfundet en god idé: Hun begyndte at sende en lille hilsen til menighederne i form af et brev, som hun har delte ud i forskellige butikker, og som kirkegængere – og alle andre i øvrigt – har kunne tage med hjem. 

Hun har også lagt disse hilsener ud på kirkernes hjemmesider, så alle, hvis oplaget er sluppet op, selv har kunnet printe dem ud og evt. givet dem videre til ældre slægtninge, der enten ikke er så skrappe til computere og internet – eller på en plejehjem ikke har så nemt adgang til den slags teknologi. 

I den første brevhilsen henviser hun bl.a. til en nyere salme af Holger Lissner “Nu har du taget fra os, hvad du engang har givet…” Ganske passende i disse tider. 

Sognepræst Birgit Friis (Foto: Torben Ager)

 

Kender menigheden
Og der står meget andet i de brevhilsener, der i alt fald i et stykke tid endnu kan være en lille trøst for de kirkegængere, der plejer at gå til gudstjeneste i de to kirker, der ligesom alle landets øvrige kirker er lukkede. 

Begravelser, dåb og bryllupper er dog tilladte med et stærkt begrænset antal deltagere. 

Man kan også i disse kirkelukkede tider læse prædikener fra øens præster i den lokale avis, ligesom der er minigudstjeneste på tv. 

Birgit Friis har efterhånden været præst i Aakirkeby i en snes år, så jo – hun kender sin menighed.  

Seneste artikler

Fik du læst?