En eventyrlig fortælling om en dansk udvandrer

Oplev teaterstykket “Tango” på Svanekegaarden torsdag aften – en musikalsk og eventyrlig fortælling om en dansk udvandrers utrolige skæbne  – og om at turde være sig selv.

“Tango” – en eventyrlig forestilling om en dansk udvandrer – på Svanekegaarden på torsdag aften

 

En mand prøver at få brikkerne i familiens historie til at falde på plads. Hvem var hans oldefar? Hvorfor talte familien aldrig om ham? Og hvad skete der egentlig med ham, da han forsvandt i Argentina?

Den dag, hans mor dør, finder han ud af, at han ikke aner, hvem han er  – og at alt det, han har bygget sit liv på, ikke betyder noget for ham.

Han beslutter sig derfor for at finde ud af hvor han kommer fra.

På loftet finder manden en gammel kuffert, der fører ham tættere på familiens dybeste hemmelighed. Og han finder ud af, hvorfor man aldrig danser i hans familie. Han kigger længe på de gulnede papirer i sin hånd – de er fra adoptionsnævnet –der står nogle få linjer i margenen. Det må være hans mors håndskrift. I 40 år har papirerne ligget her i en kuffert på loftet imellem morens få personlige ting…

Argentinsk tangoguitarist

En argentinsk tangoguitarist og en dansk skuespiller mødes og fortæller med ord, musik og billeder historie historien om at vælge sig selv og følge sin passion og om en oldefar, som man nok kunne lære noget af. Hvis man tør! En humoristisk og tankevækkende fortælling.

Teateravisen skrev: “Lars Dammark spiller fuldstændig fænomenalt i denne dobbeltrolle som både sig selv og sin oldefar. Han taler lavmælt om sin stolthed over at have arvet oldefaderens mørke udseende og hans vilde temperament. Samtidig spiller han på hele sit eget udtryksregister, når han forklarer om sin oldefars lidenskabelige forhold til tangoen: begejstringen, ironien, stædigheden, distancen … Og han fortæller om oldefars første par tangosko med oprigtig ærefrygt: Skoene bliver symbolet på længslen efter tangoen, men allermest symbolet på længslen efter at finde sig selv.”

Stykket vises i Svanenegaarden torsdag 19. november kl. 19.30, det var nomineret til “Årets Reumert” i 2019 og de medvirkende er Alejandro Sancho og Lars Dammark.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »