En eftermiddag i Svaneke med klassisk musik

KULTUR: Lørdag 15. april præsenteres årets første klassiske koncert i Svanekegaarden – søndag vises en fornøjelig forestilling med bl.a. Susanne Breuning

Duo Ventus alias Michaele Hansen (tv) og Anine Mogensen.

 

Det bliver Duo Ventus og Bjarke Mogensen, der er på programmet, når Svanekegaarden lørdag 15. april kl. 15.30 præsenterer  en eftermiddag med klassiske musik – årets første klassiske koncert på Svanekegaarden

Og det bliver med musik af Gabriel Faure, Claude Debussy, Antonio Vivaldi, Dmitrij Sjostakovitj, Astor Piazzolla og den prisbelønnede og højt anerkendte accordeonist, bornholmeren Bjarke Mogensen.

Sonnings Talentpris
Duo Ventus består af Michaela Hansen (fløjte) og Louise Anine Mogensen (klarinet), et ungt, moderne, meget aktivt kammermusikensemble, der på kort tid har gjort sig bemærket i kammermusikkredse, både herhjemme og internationalt.

I 2019 modtog duoen Sonnings talentpris og Rødovre Musikpris 2019 samt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris. I november 2021 debuterede ensemblet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de modtog højeste udmærkelse. I januar 2022 modtog duoen “den unge kunstneriske elite”, som er et to årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond til unge, lovende kunstnere.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Bjarke Mogensen (Foto Nicolai Lund)

 

Bjarke Mogensen har medvirket til at ligestille accordeon’et med de etablerede klassiske instrumenter, hvilket blev understreget, da han modtog førsteprisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister. Bjarke har her i 2022 dels udgivet Album for Astor – a Piazzolla tribute album og dels vundet P2 Prisen “Ny Klassisk” for albummet.

Søndag 16. april kl. 15.30 er der fest og farver på programmet i Svanekegaarden.

Der præsenteres en forestilling om to ældre kvinder, som lever efter mottoet: ”Livet er måske ikke den fest, du håbede på – men mens du er her, kan du li` så godt danse…”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Susanne Breuning, Bente Eskesen og Robin Haslund Buch

 

Forestillingen ”Vi Går Aldrig Hjem” er en vitaminindsprøjtning, en musikalsk forestilling, hvor der spilles og synges rock, pop og viser fra mange årtier.

Forestillingen er ikke kun underholdning for underholdningens skyld. Den handler om at holde humøret højt og livet i gang, så godt som man nu kan. Det er vigtigt at grine, ikke mindst ad sig selv. Selvhøjtidelighed, det kan vi ikke bruge til noget. Der kommer mange emner på bordet, bl.a. computere, mobiltelefoner, børnebørn, dårlig samvittighed, ensomhed, hukommelse, venskaber, hensynsbetændelse, at holde sig form, klimakteriet, svigt, humøret, positivitet, døden  – og at man aldrig bliver for gammel til en flirt. Det kunne lige så godt være vores egne historier de to damer fortæller – der er plads til masser af latter – men også en enkel tåre eller to.

Medvirkende: er Susanne Breuning, Bente Eskesen og Robin Haslund Buch.

Seneste artikler

Fik du læst?