En bornholmsk slider

Marianne Lind fra Hasle er blandt de, der har fortjent Frivillighedsprisen 2020 – hun har om nogen hjulpet andre mennesker…

Marianne Lind – fortjent kandidat til Årets Frivillighedspris (Foto: Georg Julin)

 

Historien om Haslepigen Marianne Lind er på mange måder enestående. Udover at have en livspassion for at strikke og hækle, så har hun også en anden passion – at hjælpe andre mennesker, hvor der end måtte være behov.

I et par år var Marianne, der er uddannet social- og sundhedshjælper, aktiv på Slottet for de tidligere asylansøgere og bestyrede her en outletbutik.

Her mærkede hun glæden ved at hjælpe andre – uanset hvor de kom fra. Efter afviklingen af den funktion, blev Marianne tilbudt at være patientstøtte på Bornholms Hospital, hvor hun er nu, men som hun selv siger:

”Jeg kan jo ikke få nok af at være frivillig og har altid ønsket at hjælpe de fremmede, der kom til landet, og derfor er jeg også medlem af Bornholms Flygtningevenner. Her lærer jeg såmænd også flygtningene at strikke og hækle, så det hører rigtigt godt sammen: To passioner der går hånd i hånd.”

Der er ikke noget nyt i Mariannes passion for at hjælpe andre, for lige siden sin barndom har hun både være besøgsven og altid ønsket at se, hvad hun kunne gøre for at glæde andre.

”Det var vel også derfor jeg blev social- og sundhedshjælper, for det gjorde, at mit liv var koncentreret om at hjælpe andre, både professionelt og frivilligt.”

Eksempel på Mariannes smukke arbejder

 

Nyt syn på livet
Mariannes liv har ikke været nemt. I disse dage for tyve år siden døde hendes libanesiske mand, der med sine forældre var flygtning fra borgerkrigen i sit hjemland.

Udover den alvorlige sygdom, der havde den triste dødelige udgang, var der yderligere en markant begivenhed:

”I dagene omkring dødsfaldet fødte jeg vores datter, og der var kun én ting at gøre: At kæmpe videre for en normal hverdag, ikke mindst for at hun skulle få en god opvækst. Men på mange måder gik det ikke, som jeg havde håbet. Otte år efter kom der en psykisk reaktion fra dødsfaldet  – som gjorde ondt, og satte sine spor. Men det har til gengæld også givet mig et helt nyt syn på livet – og dermed min oprindelige interesse for at være hjælpsom og frivillig.”

I dag er Marianne Lind af flere årsager førtidspensionist, men bruger det overskud, hun trods alt har, rent socialt og psykisk på andre mennesker – uanset hvor de kommer fra.

Hygge med børn
Det bliver til børnehygge, hvor de bliver udfordret og aktiveret og har en herlig tid sammen. På strikkecaféerne sørger hun for alt det praktiske før, under og efter, og flere og flere har fundet interesse i håndarbejdet.

”Min seneste opfindelse er dog noget helt andet,” fortæller Marianne med stor begejstring, ”det er garnmalerier, som jeg skal udstille på Hasle Bibliotek. Det er tidskrævende, men spændende og udviklende, og rent faktisk har jeg ved en anden lejlighed overrakt Dronning Margrethe en udgave, som hun syntes var ret så interessant, da hun selv arbejder med håndarbejde.

Men lige nu gælder det altså det frivillige arbejde, og udover at det er til glæde og gavn for andre, er det stimulerende for Marianne selv.

Og det har altså udløst indstillingen til Årets Frivillighedspris, som hun håber, at  bornholmerne vil hjælpe til med at give deres stemme til.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »