DR’s big band i Musikhuzet

MUSIK: Torsdag 12. oktober venter en kæmpe oplevelse i Musikhuzet. DR’s big band og chefdirigent Miho Hazama åbner den nye sæson i Rønne med en uges Danmarksturné til ære for legenden Thad Jones, som i år ville være fyldt 100 år.

DR’s big band – I Rønne

Jazzfans på fire danske øer får i år glæde af DR Big Bands sæsonåbning, som strækker sig over en hel uge med i alt seks koncerter. Bandet har nemlig valgt at åbne den nye jazzsæson uden for hjemmebanen i DR Koncerthuset, og inviterer i stedet til koncert i historiske rammer på Hotel Cecil, tidligere kendt som Copenhagen Jazzhouse, i Indre København. Men både før og efter koncerten turnerer bandet rundt til spillesteder på små og store danske øer, fra Holbæk og Vordingborg på Sjælland over Odense på Fyn til Langeland og Bornholm.

Thad Jones
Omdrejningspunktet for turnén er jazzlegenden Thad Jones, som i sin tid havde stor betydning for DR Big Band, og som i år ville være fyldt 100 år.  Thad Jones er en af de største personligheder i bigband-musikkens historie, og samtidig satte den berømte amerikaner sit stærke præg på DR Big Band som bandets chefdirigent fra 1977 til 1985.

Thad Jones var manden, der for alvor satte DR Big Band på verdenskortet og udviklede orkestrets helt egen sound. Han lyttede til hver enkelt musikers særpræg, og det lykkedes ham at skabe en særlig, fælles lyd i sit danske orkester.

(Artiklen fortsættes under billedet)

DR Big Bands chefdirigent Miho Hazama,

Publikum kan glæde sig til et spillevende genhør med bigband-perler som Tip Toe, Kids Are Pretty People og The Farewell i Jones’ egne, originale arrangementer – men selvfølgelig med masser af nye, improviserede indslag af nutidens bandmedlemmer. I spidsen for koncerten er DR Big Bands nuværende chefdirigent Miho Hazama, som fører den stolte tradition fra de tidligere chefdirigenter Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely videre.

Udenfor København
Selvom det er nyt, at DR Big Bands sæsonåbning ikke kan opleves i DR Koncerthuset, er det langt fra nyt, at bandet optræder på spillesteder i hele landet. Faktisk foregår over halvdelen af bandets koncerter uden for København under mantraet ”Store oplevelser på små steder”.

Birger Carlsen, som er kunstnerisk leder for DR Big Band, siger: DR Big Band er hele Danmarks bigband, og vi giver alle danskere adgang til det bedste inden for jazzen. Det er skønt at komme ud til store og små scener i hele Danmark, og vores mål er at vende tilbage til det høje turné-niveau inden pandemien, hvor to tredjedele af vores koncerter foregik uden for DR Koncerthuset.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »