Drag-artist med gamle viser og swingende jazz

UNDERHOLDNING: Lørdag optrådte Tinus, alias Tinus de Schunard – en af Danmarks mest populære drag-artister og samtidig en af de eneste danske queens –  i Musikhuzet.

Tinus for fuld udblæsning i Musikhuzet. (Fotos: Torben Severinsen)

Af Torben Severinsen

Drag-queen Tinus leverede en smuk, morsom og inddragende koncertoplevelse, der kombinerede gamle viser, storslåede musical numre, swingende jazz og god gammeldaws cabaret, som de fleste kunne synge med på.

Diamonds are…
Der blev synget med på og grinet til alt fra ”Diamonds are a girls best friend, ”Putiin on the Ritz”, ”La vie en rose”, til ”Smedens vise” og ”Køb blomster”. Tinus har en højt udviklet timing, bh’en fuld af rappe replikker og et altid sjask vådt glimt i øjet. Desuden besidder han en veltrænet situationsfornemmelse, der gik lige til stregen og aldrig over…. Hvilket absolut faldt i det medlevende bornholmske publikums smag.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Tinus leverede alt fra gamle viser til swingende jazz.

 

I første afdeling var han Tinus, den smukke blonde karakter, der med sin forførende energi og petite talje fordrejede samtlige hoveder i salen og underholder med stor karisma og kroket komik. I anden afdeling er han den voluminøse og lattermilde karakter Tante T, der på ingen måde skåner publikum for sine rappe replikker og skarpe iagttagelser

TV og teater
Tinus har optrådt på landets store scener, været vært for shows som Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen, Nattens Dronning på Odeon  og Danish Music Awards World i Vega. Han har medvirket i  TV-produktioner, teateropsætninger, optrådt på festivaller, medvirket i  reklamefilm, radioprogrammer og musikvideoer.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »