DR Juniorkoret synger sommerferien i gang på Bornholm

MUSIK: 52 unge sangere i alderen 12-15 år kommer til Bornholm, når DR Juniorkoret i begyndelsen af juli synger sine traditionsrige sommerkoncerter på øen – med plads til overraskelser undervejs.

52 unge sangere i alderen 12-15 år kommer til Bornholm, når DR Juniorkoret i begyndelsen af juli synger sine traditionsrige sommerkoncerter på øen – med plads til overraskelser undervejs. (Foto: © Per Morten Abrahamsen)

Af Cecilie Rosenmeier

“Det bedste af de bedste. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionel, livsbekræftende og smukt.”

Sådan stod der for nogle år tilbage i Bornholms Tidende, da DR Juniorkoret første gang besøgte Bornholm. Siden da er der sket en del for koret, som består af 52 sangere i alderen 12-16 år. Denne sommer vender koret tilbage til øen med to koncerter tirsdag 2. og onsdag 3. juli – og desuden overrasker de unge sangere bornholmere og turister med spontane udendørs koncerter undervejs på turen.

DR Juniorkoret har i de senere år skruet markant op for deres optræden på radio og tv, hvor koret ofte optræder på lige fod med DR’s øvrige kor og orkestre.

Julehilsen
De seneste sæsoner har man blandt andet kunnet opleve koret i store tv-produktioner som ’Hollywood Galla’, ’Fantasymphony’, ’DR Pigekorets Jul’ og ’Julehilsen til Grønland’.

For nylig medvirkede ved Folketingets tv-transmitterede festgudstjeneste for Grundlovens 175-års jubilæum med deltagelse af regeringen, Kongeparret, Dronning Margrethe og Prinsesse Benedikte. Tidligere på foråret kunne man opleve DR Juniorkoret i ‘Aftenshowet’, hvor de sang Elton Johns ‘Rocket Man’ for astronauten Andreas Mogensen.

DR Juniorkoret har desuden medvirket i en Reumert-vindende forestilling på Det Kongelige Teater og er også populært på YouTube, hvor en af deres koncertvideoer har næsten 1 million afspilninger.

Koncerter og overraskelser
DR Juniorkorets mini-turné til Bornholm byder først og fremmest på to koncerter i henholdsvis Allinge og Aa Kirke, hvor koret synger et blandet sommerprogram med både kendte og mindre kendte toner af blandt andre Carl Nielsen, Ola Gjeilo med flere.

Der bliver også plads til mere rytmiske sange af blandt andre Kasper Winding og Kate Bush, og med i koncerterne er også pianisten Martin Seier.

I pauserne mellem koncerterne er det planen, at koret også synger små, spontane ’pop-up’ koncerter rundt omkring på øen, ligesom det er blevet en tradition, at de unge sangere giver passagererne på færgen til og fra øen en musikalsk overraskelse.

Programmet
Aa kirke tirsdag d. 2. juli kl. 19.30.
Allinge kirke onsdag d. 3. juli kl. 19.00.

Mini-koncerter
Sydøst for Paradis mandag d. 1. juli kl. 20.00
Store Torv, Rønne torsdag d. 4. juli kl. 11.00

Dirigent er Susanne Wendt og pianist: Martin Seier.

Seneste artikler

Fik du læst?