Direktør for Folkemødet stopper

Camilla Laudrup har efter godt to år i spidsen for Folkemødet valgt at opsige sin stilling som direktør i Foreningen Folkemødet og fratræder sin stilling 31. oktober.

Camilla Laudrup – stopper efter to år.. Foto: Pelle Rink

 

Ovenpå et veloverstået Folkemøde 2022 stopper direktør i Foreningen i Folkemødet, Camilla Laudrup.

”Det har været både fantastisk og hæsblæsende at stå i spidsen for Folkemødet. Da Folkemødet endelig kom tilbage i fuld form i år, var det både en sejr for det brede demokratiengagement og samtidig var det et personligt mål for mig at nå efter at have navigeret gennem en corona-krise, der udfordrede Folkemødets overlevelse. Nu har jeg gjort mit eget regnskab op og besluttet, at det er tid til at give demokrati-stafetten videre,” siger Camilla Laudrup.

Formand beklager

Formand for Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup, beklager Camilla Laudrups beslutning.

“Camilla Laudrup har først og fremmest haft hånden sikkert på roret og navigeret Folkemødet igennem en udfordrende tid. Vi har i bestyrelsen været meget glade for samarbejdet, som blandt andet har sikret, at vi holdt et brag af et Folkemøde i år med et meget flot program og et markant antal unge blandt deltagerne. Samtidig har Camilla styrket organisationen, løftet kvaliteten af produktionen bag Folkemødet og sikret en professionalisering af foreningens arbejde,” siger Vibe Klarup og fortæller at, der nu går en proces i gang med at finde en ny direktør, der kan bære stafetten videre.

Genrejsning af Folkemødet

Camilla Laudrup tiltrådte som direktør 15. august 2020, umiddelbart efter aflysningen af Folkemødet 2020. Folkemødet kom gennem corona-året 2021 ved at gennemføre Danmarks største hybrid-festival, hvor mere end 250 foreninger afholdt fysiske eller digitale demokratievents under Folkemødet 2021. I 2022 kom Folkemødet tilbage i fuld form. Det blev et comeback i strålende sol med 2.500 politiske events på 200 scener i Allinge og med deltagelse af repræsentanter fra mere 1.600 forskellige foreninger og organisationer.

Camilla Laudrup siger: ”Folkemødet er for mig noget af det allerbedste ved demokratisk debat. Der sker noget helt særligt, når vi lytter og lærer af hinanden under åben himmel. Jeg er vildt stolt af sammen med hele folkemødeholdet og perlerækken af græsrødder, partier, virksomheder, højskoler og foreninger at få Folkemødet tilbage med endnu større involvering af unge og plads til internationalt udsyn,” siger hun.

”Fremover vil min faste base være København, og selvom min familie derfor forhåbentlig kommer til at nyde godt af at se mere til mig, kommer jeg helt sikkert til at savne både Bornholm og Folkemødet,” slutter Camilla Laudrup.

Afskedsreception

Jobbet som direktør i Foreningen Folkemødet forventes at blive slået op senere på måneden. Rekrutteringsbureauet Genitor vil stå for processen med ansættelsen af en ny direktør. Der holdes afskedsreception for Camilla Laudrup i Folkemødehuset i Allinge, fredag 4. november fra kl. 14 til 17.

Folkemødet 2023 holdes i dagene fra 15.-18. juni i Allinge på Bornholm.

Seneste artikler

Fik du læst?