Det syder af skønhed og dejlige dufte på kirkepladsen i Allinge

Birgitte Bruuns sæbesyderi i Allinge er en af byens mest populære butikker og mødesteder. Her kommer især kvinder fra nær og fjern og bliver budt velkommen i en lidt speciel butik med en lidt speciel indehaver. 

Birgitte Bruun tager imod – iført vesir, men med varme og glimt i øjet. Lampen stammer fra det gamle Allinge Apotek. (Fotos: Finn Edvard)

 

Alene det søde hus på kirkepladsen i Allinge er et skue for øjet. Og man kan ikke sige, at indehaveren af Bornholms Sæbesyderi, Birgitte Bruun, har sat nogen prangende reklame op for sin forretning. Det er ikke hendes stil, og i øvrigt kan det være lige meget: Hendes kunder kender udmærket vejen til hende – og turister er der mange af på den hyggelige kirkeplads i Allinge. Måske ikke så mange nu. Men om sommeren.. mange.

Og de bliver tiltrukket af navnet sæbesyderi. Dem er der ikke mange af i Danmark.

Produkter med kærlighed

Og der er heller ikke mange af indehaver Birgitte Bruuns type.

Corona eller ej, stort visir eller ej: Birgitte kan ikke skjule et varmt og interesseret blik i øjnene – ikke mærkeligt, at så mange kigger forbi og køber en velduftende sæbe eller lækker shampoo.

For Birgitte fremstiller sine produkter med kærlighed og med engagement.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Det hyggelige sæbesyderi på kirkepladsen i Allinge.

 

Mens Bornholmnyt.dk er på visit, kommer en dame ind og ånder lettet op: ” Har du mere mangoshampoo..?”

Det har Birgitte heldigvis, og damen taler så varmt om den lækre mangoshampoo, at Bornholmnyt.dk’s medarbejder lytter med: Jeg må have tegnedrengen frem og selv erhverve en flaske  – og skriver denne historie, duftende af mango…

Henvendelser fra tilfredse kunder.

 

Men mangoshampooen er blot en af mange lækre produkter, der er på hylderne i den hyggelige forretning. Der er f.eks. et fint udvalg af de spændende arganolier, fremragende til en hårkur, krop eller ansigt – og så har den marrokanske arganolie også en meget spændende historie, som man jo selv kan finde frem til.

Og så er der de mange lækre sæber med talrige forskellige dufte, rosmarin, lindeblomst, lavendel – for blot at nævne nogle få. Birgitte har også nogle virkelig lækre sæbeholdere og opvaskebørster, neglebørster og badebørster – alt udført i det fineste træ.

Eller hvad med nogle af Birgittes  gaveæsker her op til jul? Med flere forskellige sæber til en yderst rimelig pris, vil vi mene.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Et lille udsnit af de mange herlige sæber.

 

Birgitte fremhæver selv sin havtornesæbe, som er vældig gode for dem, der lider af hudproblemer. Og Birgitte bruger lokale råvarer, både havtorn og rapsolie er fra Bornholm.

Birgitte Bruun har ikke altid fremstillet sæber og olier. Hun drev tidligere havnegrillen i Svaneke, der blev kendt på øen og turister over hele landet på grund af den særdeles velsmagende flæskestegssandwich.

Det er som om, at når Birgitte går i gang med noget, så vil hun fremstille og tilbyde det bedste.

Så kan det være en flæskestegssandwich eller en sæbe – det skal bare være godt.

De lækre arganolier.

 

Og Bornholms Sæbesyderi så da også dagens lys i Svaneke, inden hun flyttede butikken til Allinge. Og er man heldig, kan man måske få et kig, når hun går i gang med syderiet, selv om der i disse tider gælder særlige regler i butikken, naturligvis.

Men et smil og en god snak – det er der altid tid til i sæbesyderiet – kendt og elsket af bornholmere og folk, der kommer langvejs fra…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »