Midt i Corona-krisen kunne Ølstauan i Allinge fejre et års fødselsdag.
___
CAFÈLIV: Midt i Corona-krisen (15. april) fejrede Ølstauan ved Allinge Havn et-års fødselsdag. Det skete, omend ikke i stilhed, så dog uden festivas, selv om de, der kiggede forbi, alligevel fik en hilsen og en fadøl med på vejen.
Aase og Kim Petersen, der driver ølstuen, vil ikke selv sige det, men så gør vi: De har skabt en succes fra dag ét, og det på trods af, at Ølstauan ikke falder ind under hverken begrebet værtshus eller restaurant.
“Der er jo nogle, der forbinder værtshus med noget, de ikke er så vilde med, og restaurant som noget med tre retters menu og fint tøj”, siger Kim Petersen, mens han skænker en af husets mange ølmærker op i et stort glas.
“Hos os kan man bare komme og nyde noget godt øl og få lidt mad, når man alligevel er her”, siger han og afviser dermed at sætte navn på fruen og hans hyggelige sted, der er skønt placeret ved havnen i Allinge.
Et tilfælde
Og så var det nærmest et tilfælde, at parret åbnede på dette herlige sted.
“Vi havde længe gået og sludret om, at det kunne være en god idé at åbne et sted som Ølstauan”, siger Kim Petersen, der nu er pensioneret efter at have været vagtchef ved Bornholms Politi.
“Og da så muligheden nærmest tilfældigt viste sig i Allinge – ja, så gjorde vi alvor af vores drømmerier og åbnede Ølstauan”, fortæller han til Bornholmnyt.dk.
Ingen af de to er født på øen, men har begge boet her i en, kan man roligt sige, længere årrække. Det har naturligvis ogå betydet en meget stor kontaktflade, og det er da også langt flest folk fra øen, der gæster Ølstauan.
“Jeg vil sige, at vi har 80 procent lokale gæster, mens resten er turister”, fortæller Kim Petersen.
Og han tilføjer, at det første år er gået ganske glimrende, så nu venter han og Aase – og alle os andre – bare på at tingene bliver normaliseret, så vi kan tage plads i Ølstauan igen – med et godt krus øl og en godbid på tallerkenen.