Desværre – julehuset i Klemensker slukker for lyset i år

En af øens populæreste og hyggeligste juletraditioner vil ikke lyse op i Klemensker i år: Gunni Holm Andersens “Julehus” er nødt til at skrue ned for blusset på grund af de høje el-priser

Julehuset i Klemensker – lyser desværre ikke op i år.

 

Øv, øv og tre gange øv: Der bliver ikke nogen oplysning af det populære “Julehuset” i Klemensker i år – fuldt forståeligt. For indehaveren, møller og “julemand” Gunni Holm Andersen kan ikke forsvare at lyse huset op i forhold til de høje el-priser, som samfundet er plaget af i disse tider.

Noget andet er så, at det slet ikke er Gunni og hustru Marina, der bor i huset mere: De flyttede tidligere i denne måned til Hasle, og “Julehuset” på Bedegadevej i Klemensker er overtaget af datteren Sif Alexandra Duarte, der dog har lovet sammen med farmand at føre traditionen med den smukke juleudsmykning videre – når el-priserne ellers falder til et normalt leje.

Julegruppe på Facebook

Det vil glæde både gæster og lokale, der alle siden begyndelsen af 90’erne har fået et smukt syn med på vejen, når juleturen gik gennem Klemensker. Ja, der er så mange, der er glade for “Julehuset” i Klemensker, at Gunni har oprettet en gruppe på Facebook, hvor over 300 mennesker har meldt sig ind for at følge med i det hyggelige hus og dets udsmykning op til jul.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Julemandens værksted i Klemensker?

 

Gruppen på Facebook hedder ganske enkelt “Julehuset i Klemensker”, og nye medlemmer er velkomne, siger Gunni.

Ideen med at pynte det hyggelige hus op til jul opstod tilbage i begyndelsen af 90’erne, hvor Gunni gjorde noget ekstra ud af at pynte et juletræ i haven. Julepynten udendørs greb mere og mere om sig og endte med det oplyste “Julehuset”, som mange har beundret i årene lige siden. Så det er faktisk første gang i næsten 30 år, at der ikke bliver et udsmykket julehus i Klemensker.

Men Gunni håber, at el-priserne til næste år falder til et normalt niveau, så bornholmerne og han  – og nu også Sif – kan få det oplyste julehus tilbage.

Udlært mejerist

Gunni er bornholmer med stort B – født på en ejendom i Rø Plantage. Han er uddannet mejerist fra mejeriet i Klemensker, men arbejder nu som møller i Aakirkeby. Nu er han og hans viv Marina altså flyttet til Hasle efter at have boet i Klemensker i 35 år.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Gunni Holm Andersen – slukker for julelyset i år

 

“Men jeg har boet i Hasle før, så det skal nok gå”, siger han med et glimt i øjet.

Julen fejres også i Hasle i år. Og i familien Andersen er der den tradition, at hele familien samles hos Marina og Gunni hvert andet år, så der bliver trængsel og alarm i Hasle til næste år – og forhåbentligt med et pyntet og oplyst julehus i Klemensker.

 

Seneste artikler

Fik du læst?