Der trækkes op til pizzaernes vagtparade

Tiden under coronaens svøbe har været hård – ikke mindst for os, der bor alene og kun har egne negative tanker at muntre sig med. Når man kan aflive en million mink i Nordjylland, kan man vel også få skovlen under en halv million svage pensionister. Uha..

Men pludselig opstår der en fremragende ide i hovedet på faglig direktør på Statens Serum Institut, Kåre Mølbak. Han opfordrer os enlige til kun at være sammen med 5-10 personer, vi kender godt. Derved mindskes spredningen med coronavirus. Vi skal simpelthen danne en social boble. ”Jeg snakker om et langt sej træk i igennem hele efteråret,” understreger han.

Jeg ser det for mig: Jeg finder en halv snes mennesker, unge som gamle, mænd som kvinder og putter dem ind i min boble. Jeg har et stort hus med plads til alle, og når regnen trommer på plastikboblen og vinterens sne fejer hen over Bagsværd, sidder vi hyggeligt og underholder hinanden, mens vi venter på, at den sidste røde corona i foråret 2021 forlader landet.

Og hvem skal vi så være? Jeg vil søge efter nogle nørder, da jeg ofte har problemer med computeren. Der skal være nogle unge damer, der interesserer sig for ”hjemmets indretning. Jeg overvejer at få en dobbeltseng, men frygter en løftet pegefinger fra #MeeToo bevægelsen.

Og endelig skal tyngden lægges på damer på min egen alder. De kender til god madlavning – det trænger jeg til. De vil diske op med hvidkålssuppe, kørvelsuppe og andre gode egnsretter. De skal desuden holde øje med, at jeg ikke drikker for megen rødvin eller ser for meget tv.

Tænk at få noget solid kost og for et stykke tid sige farvel til pizzaen, som ikke smager bedre end den æske den lå i. Jeg ser frem til juleaften med flæskesteg og risalamande. Og senere, når vi udveksler gaver, vil begejstringen lyde i boblen, når vi udbryder: ”Næ, har du selv syet det mundbind, hvor er det lækkert. Skøn farve.” Og vi mænd vil med kendermine holde flaskerne med sprit op mod lyset og sige ”God årgang, den skader ikke hænderne.”

Men her på det sidste ser det ud til, at mine planer forsvinder med et brag. Jeg tvinges til at punktere boblen. Det viser sig, at Sundhedsstyrelsen ikke accepterer en social boble. Det sidste søm slås i kisten, da dagbladet Politiken udkommer med denne overskrift ”Ude godt, hjemme værst.” Den kendte overlæge Bente Klarlund, Rigshospitalet understreger, at vi ikke skal være inde, men ude. Det kan slå virussen ned, og hvis vi endelig er hjemme, skal vi lufte ud.

Jeg lusker hen til vinduet, åbner det og får gennemtræk i stuen. I tankerne ser jeg kørvelsuppen med smilende æg forsvinde ud i den kølige september aften.

Jeg vender mig om mod køkkenet – pizzaerne trækker op til vagtparade!

 

Seneste artikler

Fik du læst?