DAT fik overskud trods corona

DAT Holding A/S der er ejerselskab bag de to flyselskaber DAT A/S og UAB DAT LT samt fly leasing selskabet DAT Leasing A/S har netop indleveret årsregnskab for 2021.

Jesper Rungholm – CEO i DAT.

 

Omsætningen i flyselskaberne passerede 573 MDKK hvilket er ca. halvdelen af pre-covid omsætning i 2018 eller 2019. Gruppen opnåede et overskud efter skat på 3,6 mio. kr. og en egenkapital på næsten 177 mio. kr. Dette markerer 19 år med kontinuerligt overskud for gruppen.

Lidt usædvanligt er resultatet i den DAT A/S positivt med 22,3 mio. kr. som følge af to flyhandler. Uden disse ville resultatet have været svagt negativt. Også i flyejer selskabet DAT Leasing A/S og i det Litauiske flyselskab UAB DAT LT er der positive tal om end marginale.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Det Litauisk baserede UAB DAT LT overtog inden Covid gjorde sit indtog det operative ansvar for alle ATR og Airbus fly i gruppen. Denne konsolidering har sikret selskabet fleksibilitet og væsentlige driftsøkonomiske fordele både under Covid nedlukning men også i genopstartsfasen.

Masser af turbulens

”Det vil nok være rigtigt at sige at 2021 viste sig som en flyvetur med masser af turbulens” siger Jesper Rungholm, CEO i DAT og fortsætter ”Under hele Covid forløbet har vi måttet navigere med bind for øjnene så det er med stor tilfredshed at jeg kan konstatere at vi er landet i et stykke”.

”Covid kompensationsordninger i Danmark har sikret vores danske ansatte et job i en meget svær tid” siger Jesper Rungholm og fortsætter: ” Kompensations betalinger sammen med en utrolig fleksibilitet og forståelse fra alle har givet os afsæt til en genstart efter Covid som her i foråret betyder ansættelse eller genansættelse af tæt ved 300 nye og gamle kolleger”.

600 ansatte

DAT passerer 600 ansatte i sommeren 2022 og med ruteflyvning fra Lakselv i nord Norge til Lampedusa syd for Sicilien. Dette gør DAT til verdens formentligt største regional rute flyselskab – målt geografisk. Næsten 4.000 km mellem de to fjerneste destinationer som DAT betjener i eget navn.

Med opstart af Lakselv til Tromsø i april betjener selskabet nu 20 regionale flyruter med samlet 15 ATR propel fly i drift. ATR flyet er verdens mest klimavenlige regional fly med et brændstof forbrug på 8-12 liter per passager på dansk indenrigs.

Covid er slut

Udover regionalflyvning er DAT i sommeren 2022 vækstet med to Airbus fly til i alt fem fly som primært flyver på langtidskontrakt for andre flyselskaber, såkaldt ”wet Lease”.

”Med tre fly for Corendon Airlines og et fly til Finnair indtil vinter 2022 er produktionen i fuld gang og dette er et område hvor vi kommer til at øge de kommende år” siger Jesper Rungholm inden han afslutter med et stort smil ”Det er med lettet hjerte at jeg erklærer Covid for slut nu – vi gider nemlig ikke mere”.