Danske topkokke indtager gastronomisk folkemøde

GASTRONOMI: På lørdag 22. juni går det løs,  når Bornholm endnu engang danner rammerne for Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem.

På havnen i Gudhjem dyster fire af landets dygtigste kokke, med et bagtæppe af havvand og smukke klipper, når lokale råvarer fortolkes i retter, der vil imponere et dommerpanel af topkokke fra Danmarks mest prominente restauranter.(Foto: Sol over Gudhjem)

 

Gudhjem får med sit indbyggertal på knap 750, nok at se til, når landets største kokkekonkurrence i den kommende weekend indtager byen. Tidligere år har vist at arrangementet tiltrækker, foruden de dygtigste kokke, restauratører og anmeldere, et imponerende publikum som i 2023 var på mere end 8.000 tilskuere

Det er 15. gang at Sol over Gudhjem gennemføres og er en af grundene til, at solskinsøen har indtaget en position som international gastronomisk perle. Igen i år er det de lokale råvarer der er i centrum og spiller en afgørende rolle for maden, der tilberedes.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sol over Gudhjems idémand Mikkel Marchall – glæder sig

Sideløbende med hovedkonkurrencen kører den populære dessertkonkurrence og en kantinepris. Publikum kan glæde sig til et imponerende madmarked, som byder på et væld af bornholmske råvarer og specialiteter, bl.a. den nye sommerøl fra Husbryggeriet Jacobsen, som i samarbejde med Sol over Gudhjem har udviklet Sunshine Wit med bornholmsk rabarber.

Også Magnus Klein Kofoed er med og præsenterer sit bornholmske eddikebryggeri og på markedet kan publikum desuden købe og smage de råvarer, som kokkene bruger i konkurrencen, hvilket gør Sol over Gudhjem til et sandt madmekka for gastronomisk interesserede.

Kandidaterne
Holdet der dyster om den prestigefyldte titel er:

Artur Kazaritski (sidste års vinder og kreativ køkkenchef på Skodsborg Kurhotel), Anika Madsen (køkkenchef på Restaurant Iris, Rosendal, Norge), Anders Kiel Holm, (køkkenchef på Villa Vest i Hjørring) og Christoffer Sørensen, (køkkenchef på Studio i København).

De fire kokke vil præsentere en forret, sammensat ud fra en “Mystery Box” med råvarer, som bliver udleveret på dagen for konkurrencen samt en hovedret, som deltagerne har haft to måneder til at udvikle.

Udover den prestigefyldte titel får vinderen nøglerne til en Audi Q6 e-Tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kroner.

Dommerne
Til at bedømme deltagerne præsenterer Sol over Gudhjem et stærkt dommerpanel:

Rasmus Munk, Alchemist, Nicolai Nørgaard, Kadeau, Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinder og Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel og Bocuse d’Or guldvinder.

Seneste artikler

Fik du læst?