Dagens hund – bornholmske Saga fik en flot sølvmedalje ved VM

Bornholmske hunde og deres ejere  strålede ved de danske mesterskaber i Vilhelmsborg ved Aarhus
Dagens hund: Saga – fik sølv ved de danske mesterskaber

 

Traditionen tro var en større bornholmsk trup af sted til Danmarksmesterskaberne i lydighed og rally lydighed.

I år blev DM holdt på Vilhelmsborg ved Aarhus. Arrangementet bar præg af corona-restriktioner, bl.a. måtte der ikke være tilskuere. Men så kunne deltagerne bakke hinanden op, og der var en god og hyggelig stemning, selv om man også var konkurrenter.
Ud af de 72 deltagere i lydighed var der otte bornholmske ekvpiager, i rally lydighed var der 19 ekvipager med ud af 100 – superflot med så mange kvalificerede fra øen.
I lydighed konkurreres i fem forskellige klasser, og i rallylydighed er der seks klasser.
(Artiklen fortsættes under billedet)
Anette B. Olesen i gang på rallybanen. (Foto: Torben Ager)
I lydighed klasse 1 sørgede Annette B. Olesen og bordercollie Saga for at bidrage til spændingen, da resultatlisten viste 195,5 point ud af 200. Dermed lå de på en delt førsteplads sammen med en rutineret hundefører fra Horsens. Så inden præmierne kunne overrækkes måtte der en omkamp til. Omkampen bestod i at de to ekvipager gentog tre bestemte øvelser fra programmet, hvor de blev bedømt af en anden dommer. I de to første øvelser lå delige, i den sidste mistede Annette og Saga blot et halvt point, og dermed var sagen afgjort – sølv til den bornholmske ekvipage.
Tre andre bornholmske ekvipager opnåede en førstepræmie i lydighed på dagen, d.v.s. mindst 80 pct. af det maximale antal point: Ane Andersen og bordecollie Sherlock blev nr. otte i klasse 1, Ditte Wolsted og bordercollie Wupti blev nr. 11 i klasse tre skarpt forfulgt af Annette B. Olesen og border collie Askja på 12. pladsen.
(Artiklen fortsættes under billedet)
Kimmie Woldsted vandt juniorklassen for tredje år i træk – denne gang med lånehunden Drama.
Kimmie Wolsted brillierede ved at vinde DM i juniorklassen for tredje år i træk, denne gang med lånehunden Drama. Hun snuppede også lige andenpladsen med sin egen bordercollie Yankie. I begynderklassen vandt Jørn Andersen og golden retriever Vigga bronze med imponerende 198 point ud af 200. Bordercollie Drama var igen en stjerne i øvet klasse, hvor hun blev nummer tre sammen med sin ejer Susanne Knudsen. Ditte Wolsted og Wupti snuppede sølvet i ekspertklassen, og i championklassen vandt Ditte bronze med border collie Pepsi. I seniorklassen sluttede bordercollie Embla og Annette B. Olesen DM-karrieren af med at vinde sølv – Embla har tidligere vundet bronze én gang og har været Danmarksmester hele tre gange.
Ud over podiepladserne blev der leveret mange andre flotte bornholmske præstationer. Mange af hundene er unge og har en lang karriere foran sig, og blandt de to-benede deltagere var der både DM-debutanter og rutinerede hundeførere med nye hunde. Det lover godt for fremtiden i den bornholmske hundesport.

Seneste artikler

Fik du læst?